Afbeelding

Dinkellandse horeca-gast heeft nog vaak drempelvrees

Algemeen

DINKELLAND - De heropening van de horeca op 1 juni werd met groot collectief enthousiasme ontvangen, zowel bij gasten als bij de ondernemers. Nu we bijna een maand op weg zijn, is het beeld wat genuanceerder. Dinkellandse horeca-ondernemers signaleren toch wel een zekere drempelvrees.

Wethouder Benno Brand ging afgelopen week langs bij diverse horecazaken om eens een kijkje te nemen en ondernemers te vragen naar hun ervaringen tot nu toe.

Veel terrasbezoek
Niet verrassend loopt het terrasbezoek aardig goed. De gemeente heeft ondernemers waar mogelijk geholpen om grotere terrassen toe te staan, zodat ze de benodigde ruimte kunnen houden tussen gasten maar ook nog wel wat van hun capaciteit over houden. De hoop bij veel ondernemers is dan ook dat we een lange, warme zomer krijgen zodat zij hun terrassen optimaal kunnen blijven benutten de komende maanden. Het bezoek binnen de horecazaken zelf levert een gemengd beeld op. Het lijkt er op dat veel mensen nog niet zo'n zin hebben om binnen in een dichte ruimte te zitten wanneer het niet hoeft. Het spontane van horecabezoek gaat er wel een beetje vanaf met de reserveringen en zaken zoals een check-gesprek of intake-formulier worden wel als invasief ervaren.


Veel regels
Ook de regels waar ondernemers zich aan moeten houden zijn een grote domper op een bezoek. Zo mogen maximaal twee bezoekers aan een tafel zitten, ook wanneer hier veel meer mensen aan kunnen zitten. Op de vraag of dit uit kan qua business case antwoord Ian Ziegerink van de Pastorie kenmerkend: hij hoopt op veel zonnige dagen. Toch is hij niet ontevreden; in de weekends is het gezellig in de zaak met de maximaal 30 gasten die men mag ontvangen. Ook wanneer straks 100 mensen in een ruimte toegestaan zijn, zal het maximum op 30 blijven - er is simpelweg niet voldoende ruimte om de afstand te bewaren. Mark Fox van Fox Lodges zag creatieve kansen: de buitenruimte is opgezet als een soort strandpaviljoen, waardoor mensen toch een beetje een 'festival-gevoel' krijgen.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 14 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 15 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 16 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 17 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 18 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 19 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 19 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11