Afbeelding

CDA Dinkelland blij met buslijn 264 en nieuwe halte in Tilligte

Algemeen

DENEKAMP - Het openbaar vervoer in de regio stond de afgelopen jaren vaak onder druk. Zeker de buitengebieden waren vaak slechter af: buslijnen werden geschrapt, haltes werden weggehaald en diensten werden uitgehold. Maar af en toe zijn er ook positieve ontwikkelingen te melden. Zo is het CDA Dinkelland erg blij met de nieuwe buslijn 264. Een relatief kleine toevoeging van de dienstregeling, maar voor de mensen die er gebruik van maken van groot belang.

In december ging de nieuwe buslijn 264 van Denekamp naar Almelo van start. Deze stopt onder andere in Tilligte en Ootmarsum. Het gaat wel om een lijn met een erg beperkte dienstregeling; twee ritten in de ochtendspits: 06.58 en 07.28. De totale reistijd is dan 50 minuten. Een stukje sneller dan de andere opties die tussen 1 uur en 1 uur, 10 minuten zitten. Bovendien ontlast dit ook de andere buslijnen 62 en 64, die vaak 's ochtends overvol zaten.

Tevreden
CDA-raadslid Marc Smellink is tevreden met de nieuwe buslijn 264 die vervoerder Keolis in de ochtendspits inzet in Dinkelland, Tubbergen en Almelo. In juni heeft Smellink met raadslid Jasper Oude Vrielink uit Tubbergen naar een oplossing gevraagd voor de overvolle bussen na de zomervakantie. ''Inwoners hechten veel waarde aan de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen, blijkt uit het maatschappelijk akkoord in Tubbergen en toekomstvisies van kernen in Dinkelland'', vinden de jonge CDA-raadsleden.

Belangrijk
''Met name jongeren vinden de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen belangrijk'', stelt Smellink. Het CDA vindt dat goed openbaar vervoer een positieve invloed heeft op de bereikbaarheid en leefbaarheid van de kernen in Dinkelland. Met hulp van CDA-Statenlid Bart van Moorsel werd het mogelijk om de bushalte in Tilligte te realiseren. ''Een bushalte in Tilligte is voor inwoners, zoals studenten, belangrijk. Bij Koapman kunnen ze opstappen richting Almelo en vervolgens verder het land in.'' Voor lijn 264 had Tilligte enkel buurtbus 596, die van Denekamp naar Ootmarsum rijdt en onderweg Lattrop en Tilligte aan doet.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 1 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 2 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 4 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 5 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 6 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 6 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 23 uur geleden