Afbeelding

Nieuw Maatschappelijk Akkoord in de maak

Algemeen

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen werkt deze raadsperiode wat anders dan voorheen. In het coalitieakkoord werd de ambitie opgenomen om inwoners nog meer te betrekken bij het gemeentelijk beleid. Er moeten immers veel concrete, hardere keuzes gemaakt worden voor de bestedingen op diverse fronten. Waar willen we als samenleving heen, wat vinden we belangrijk? Nu, een jaar verder, is het tijd om te kijken hoe dit tot nu toe gewerkt heeft.

Met de komende begrotingsronde op komst is het belangrijk om eens terug te blikken op de behaalde resultaten binnen het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen. Het MAT is een gezamenlijke agenda waarin per dorp is vastgelegd waaraan men de komende vier jaren met elkaar gaat werken. Ook de kernoverstijgende thema's zijn hierin opgenomen

Gesprekken
Hoewel de gemeente het liefst opnieuw met alle inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om tafel zouden gaan, is gekozen voor een wat minder tijdrovendere manier. "In de afgelopen weken zijn de buur(t)mannen en buur(t)vrouwen in gesprek gegaan met de werkgroepen Mijn Dorp 2030 in hun kernen", vertelt burgemeester Wilmien Haverkamp. "Samen hebben zij de huidige kernagenda's doorgenomen en daarbij gesproken over: Zijn de projecten/activiteiten uit de huidige kernagenda nog actueel Tegelijkertijd zijn gedurende 2019 gesprekken geweest met ondernemers en maatschappelijke organisaties over de kernoverstijgende thema's."

Bijgewerkt
Op basis van de uitkomsten van al deze gesprekken is het MAT waar mogelijk bijgewerkt. Dit bijgewerkte concept-MAT vormt de basis voor de begroting 2020 oftewel het MAT 2.0. Ook het MAT 2.0 is een gezamenlijk document van inwoners, ondernemers, maatschappelijker organisaties en de gemeente. Op 15 oktober zal een dialoogavond gehouden worden in het gemeentehuis. "Dan lopen we met elkaar de kernagenda's en de kern-overstijgende thema's door en kunnen eventuele aanpassingen nog worden doorgegeven", zegt
burgemeester Haverkamp.

Naast de spreekuren houden de OV-ambassadeurs ook regels proefreisjes om dit in de praktijk te brengen.
Vrijwilligers helpen u op weg met openbaar vervoer 9 uur geleden
Afbeelding
Duofiets in Denekamp 10 uur geleden
Anneke Sipkens tourde al door het land om kennis te maken met de vele leden.
Vijf maanden na de fusie van ANBO-PCOB: waar staan we nu? 11 uur geleden
Fraudeurs sturen vaak digitale facturen, al dan niet na een telefonisch contact. Let goed op wát u tekent of betaalt!
Gemeenten waarschuwen weer voor aanbieders van nepgidsen 11 uur geleden
Afbeelding
Run Bike Run Deurningen viert 25-jarig jubileum op 23 juni 17 mei, 16:24
Mascotte Dirkie promoot onder leiding van het Oranjecomité Weerselo en de Noaberkermiscommissie de vernieuwde Weerselose kermis.
Noaberkermis moet leuke traditie levend houden voor de jeugd 17 mei, 16:17
Afbeelding
Streep door plan AZC aan Foksweg 17 mei, 15:18
Afbeelding
Gezellige Dag van het Kasteel 17 mei, 15:07