Afbeelding

Open Manegedag in Tilligte

Algemeen

TILLIGTE - Boerderijcampus Erve Meinders in Tilligte doet samen met honderd andere manegebedrijven mee aan de Open Manegedagen 2019. Bedoeld om jong en oud kennis te laten maken met de paardensport, maar ook om met het hele gezin een leuke middag te beleven!

Op zondag 22 september van 13.00 uur tot 17.00 uur worden er tal van activiteiten georganiseerd aan de Westenveldweg 13 in Tilligte, voor iedereen die geïnteresseerd is in de paardensport. De echte paardenliefhebber en de ruiter in de dop kunnen op alle mogelijke manieren kennismaken met de paardensport. "Maar deze open dag is ook erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen", vertelt paardrijdinstructrice Marjolein Braamhaar van Boerderijcampus: "Voor kinderen die nog nooit een paard of pony van dichtbij hebben gezien, is deze dag een unieke belevenis." En een belangrijke, stelt Braamhaar: "Wij hechten veel waarde aan de ruimte om te kunnen ontdekken. Iedereen is daarom vrij om tijdens deze dag te gaan en staan waar hij of zij wil. Voor wie wil, kan onder begeleiding een kijkje nemen in de stallen en ervaren hoe het is om een paard of pony te borstelen, poetsen én te vlechten."

Cursusprogramma's
Boerderijcampus biedt speciale cursusprogramma's aan om de sociale ontwikkeling van kinderen en pubers te stimuleren: "Het contact met dieren is vanuit pedagogisch oogpunt heel waardevol voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Met de programma's Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers leren we kinderen tot 16 jaar bewuster te zijn van hun eigen gedrag door ze met pony's en paarden te laten werken. De begeleiders vertellen graag meer over deze cursusprogramma's en op welke manier ze in de verdere sociale ontwikkeling een belangrijke functie kunnen vervullen. Op www.boerderijcampus.nl is meer informatie te vinden over deze cursusprogramma's."

Leuk programma
Wie wel van een beetje spektakel houdt, is deze middag helemaal op de juiste plek: "We willen natuurlijk iedereen op zoveel mogelijk manieren kennis laten maken met de paardensport. Voltige - acrobatiek op een bewegend paard - mag als onderdeel dan echt niet ontbreken op deze dag! Meer kan ik nog niet verklappen. Mensen moeten zich maar gewoon laten verrassen!" Kijk op: www.manegedagen.nl

VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 26 apr, 15:01