Afbeelding

Bijdrage voor EHBO-vereniging Denekamp

Algemeen

DENEKAMP - De EHBO-vereniging van Denekamp mag een mooie financiële bijdrage in ontvangst nemen. De EHBO'ers ontvangen namelijk maar liefst 8.000 euro voor aanschaf van meerdere reanimatiepoppen.

Het geld is een bijdrage van stichting 'De Grootste Familie Helpt', opgericht in 2004. Deze Stichting heeft als doel ondersteuning te bieden aan kleinschalige initiatieven van maatschappelijk belang. De steun komt altijd ten goede aan iets tastbaars, zodat een financiële bijdrage niet op de grote hoop verdwijnt. De stichting koos voor de EHBO-vereniging van Denekamp als één van de ontvangers van zo'n riante donatie. In totaal was er ruim 40.000 euro te verdelen.

Goede besteding
De EHBO'ers zullen het geld gebruiken voor aanschaf van meerdere reanimatiepoppen. Het gaat dan om twee Laerdael Resusci babyreanimatiepoppen twee Ambu volwassen reanimatiepoppen. Deze voldoen aan de moderne eisen. De EHBO organiseert jaarlijks regelmatig volledige cursussen en reanimatiecursussen en herhalingen. Zo zorgen zij ervoor dat de eigen EHBO'ers maar ook veel burgerhulpverleners goed voorbereid zijn op een eventuele reanimatiepoging.

Eerste inzet
De nieuwe poppen kunnen in gebruik worden genomen tijdens de cursussen die na de zomervakantie weer plaatsvinden. Op dinsdag 3 september organiseert de EHBO vereniging weer een basiscursus reanimatie/AED van 19.00 tot 22.00 uur in het Irenegebouw. En op dinsdag 10 september start een volledige basiscursus EHBO ( inclusief reanimatie/AED en Eerste Hulp aan Kinderen ) op de dinsdagen van 19.30 tot 21.30 uur. Deze cursus bestaat uit negen bijeenkomsten inclusief het examen. Voor beide cursussen zijn er nog plaatsen beschikbaar. Spreekt één van deze cursussen jou ook aan, geef je dan hiervoor op. Bel of mail voor opgave of meer informatie over de cursussen naar Frank Tellman, telefoon 06-14607339 of mail f.tellman@home.nl. Of kijk voor meer informatie over de EHBO-cursussen op www.ehbodenekamp.nl

Slechts één op de vijf mensen heeft een EHBO-diploma. Meer mensen met deze basiskennis zou erg fijn zijn.
EHBO Rossum-Saasveld biedt dit najaar een basiscursus EHBO aan 14 mei, 13:29
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Afbeelding
Ontdek de geheimen van Huis Singraven 14 mei, 12:56
Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 14 mei, 10:25
Afbeelding
Campagne: let iets vaker op de snelheid in het verkeer 13 mei, 13:07
Hoewel wespen vaak als hinderlijk worden ervaren, spelen ze een belangrijke rol in het ecosysteem.
Komt de tijd van wespen er weer aan? 13 mei, 13:02
Afbeelding
Vakantiegeld komt eraan! 13 mei, 10:31
Afbeelding
Nominaties voor het sportgala 12 mei, 14:05