Tijdens de cursus leert men handelen bij veel voorkomende ongelukken in en om het huis.
Tijdens de cursus leert men handelen bij veel voorkomende ongelukken in en om het huis. Foto:

Nieuwe basiscursus eerste hulp, reanimatie en AED in Denekamp

Algemeen

Het grootste deel van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of bij het beoefenen van een sport. Een verbrande vinger, een schaafwond of een verstuiking. Iemand verslikt zich of krijgt een hartaanval. Er is geen bloed te zien, maar zonder snelle goede hulp kan hij/zij wel doodgaan. Iedereen kan helpen, als men maar weet wat men moet doen.

DENEKAMP - Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben het eenheidsdiploma EHBO dat ze door jaarlijkse vervolglessen geldig houden. Zij hebben een cursus gevolgd en examen gedaan. Zij weten wat ze moeten doen, zij zorgen ervoor dat het niet erger wordt en dat er snel professionele hulp wordt ingeroepen. Ook zorgen zij ervoor dat het slachtoffer zich niet eenzaam en hulpeloos voelt. Zij kunnen zelfs levens redden.

De EHBO-vereniging Denekamp start, bij voldoende deelname, weer een basiscursus EHBO vanaf 16 maart. Deze cursus wordt gehouden op de maandag in het Irenegebouw aan de Grotestraat 5 te Denekamp van 19.30 tot 21.30 uur. De totale cursus bestaat uit negen bijeenkomsten. De lesstof bestaat uit Eerste Hulpverlening, reanimatie, gebruik van de AED, Eerste Hulp aan Kinderen, verbandleer en kleine ongevallen. Deze opleiding wordt afgesloten met een erkend examen met het diploma Eerste Hulpverlener.

Op deze cursus leer je onder andere wat er moet gebeuren bij storingen in het bewustzijn en ademhaling, bij bloedingen, bij verbrandingen, bij vergiftigingen, bij botbreuken en bij letsels door hitte en koude. De cursus wordt gegeven door bevoegde en gediplomeerde instructeurs. Levensreddende handelingen zoals beademing en reanimatie worden geoefend met reanimatiepoppen.

Ook wordt er samengewerkt met Lotus-slachtoffers van onze eigen vereniging en van de Lotuskring. Deze “slachtoffers” zijn getraind om wonden en ongeval situaties zo natuurgetrouw mogelijk na te spelen en hierdoor behulpzaam te zijn om cursisten hun vaardigheden te laten oefenen. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus EHBO. Informeer hiervoor bij uw eigen verzekeraar.

Spreekt deze cursus u ook aan, geef u dan op. Bel of mail voor opgave of meer informatie over de cursus naar Frank Tellman; 06-14607339 of e-mail f.tellman@home.nl. Of kijk voor meer informatie over de EHBO cursussen op de website: www.ehbodenekamp.nl 

Afbeelding
Bijeenkomst organisaties over armoedepreventie 20 mrt., 11:27
Afbeelding
Leren omgaan met dementie 19 mrt., 10:24
Afbeelding
Column Marleen Bode: Thuis 18 mrt., 14:19
Afbeelding
Vogels spotten met de excursie 'Vroege vogels' in Mosbeek 18 mrt., 14:09
Afbeelding
Miep de Vries viert 98-ste verjaardag 18 mrt., 12:18
Afbeelding
Veel auto-ongelukken door slaaptekort 18 mrt., 10:05
Afbeelding
Succes voor lassers Canisius bij vmbo-laswedstrijd in Groningen 17 mrt., 18:14
Afbeelding
Toneelstuk 'Wie heeft het miljoen??' in Deurningen 17 mrt., 17:07