Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig! Foto: Shutterstock

Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek!

Algemeen

Spreken met elkaar over het leven van alledag kan nuttig zijn om bij te blijven in een snel veranderende samenleving. Zeker wanneer je wat ouder wordt. Daarom start op dinsdag 2 april de nieuwe activiteit ‘Senioren in gesprek’.

OLDENZAAL - Als je de zestig bent gepasseerd kom je langzaam in een nieuwe levensfase. Het arbeidzame leven ligt grotendeels achter je, de spieren voelen vaak al wat strammer, de kinderen zijn het huis uit. Het wordt wat stil. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten voor een betekenisvol bestaan. Steeds ouder worden is mooi, maar langer leven is leuk als je nog een beetje mee kunt blijven doen. Dat gaat niet vanzelf. Een zelfonderzoek naar je levensstijl hoort daarbij. In de spiegel kijken en je levensverhaal opschrijven. Welke keuzes heb je gemaakt en waar ben je tevreden mee? Wat wil je de komende jaren gaan doen? Welke invulling geef je hieraan?

Wat is het programma?

Onder leiding van seniorencoach Louis Harmelink gaan senioren in gesprek hierover. Er wordt gebruik gemaakt van gesprekskaarten die kunnen helpen bij het vinden van antwoorden op persoonlijke vragen. Voorbeelden zijn prettig wonen op oudere leeftijd, financiën op orde, gezonde voeding, sociale netwerk, mobiliteit en reizen, veiligheid in en om het huis, breinfitheid en digitale vaardigheid. Elke bijeenkomst wordt een thema onder de loep genomen.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor elke senior, ongeacht opleiding of levenspad. Naast serieuze bespreekpunten is er altijd ruimte voor gezelligheid en als het kan een beetje humor. De eerste bijeenkomst van ‘Senioren in gesprek’ staat gepland op dinsdag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur bij Boerderij Stakenboer aan de Burg. Wallerstraat 115 in Oldenzaal en vindt daarna om de week plaats. Er zijn 6 bijeenkomsten, bij belangstelling worden in september vervolgbijeenkomsten gepland. Deelname kost 10 euro per bijeenkomst, inclusief koffie/thee en gesprekskaarten. Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@impuls-oldenzaal.nl of bel met Louis Harmelink via 06 398 899 78

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 14 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 15 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 16 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 16 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 17 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden