Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig! Foto: Shutterstock

Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek!

Algemeen

Spreken met elkaar over het leven van alledag kan nuttig zijn om bij te blijven in een snel veranderende samenleving. Zeker wanneer je wat ouder wordt. Daarom start op dinsdag 2 april de nieuwe activiteit ‘Senioren in gesprek’.

OLDENZAAL - Als je de zestig bent gepasseerd kom je langzaam in een nieuwe levensfase. Het arbeidzame leven ligt grotendeels achter je, de spieren voelen vaak al wat strammer, de kinderen zijn het huis uit. Het wordt wat stil. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten voor een betekenisvol bestaan. Steeds ouder worden is mooi, maar langer leven is leuk als je nog een beetje mee kunt blijven doen. Dat gaat niet vanzelf. Een zelfonderzoek naar je levensstijl hoort daarbij. In de spiegel kijken en je levensverhaal opschrijven. Welke keuzes heb je gemaakt en waar ben je tevreden mee? Wat wil je de komende jaren gaan doen? Welke invulling geef je hieraan?

Wat is het programma?

Onder leiding van seniorencoach Louis Harmelink gaan senioren in gesprek hierover. Er wordt gebruik gemaakt van gesprekskaarten die kunnen helpen bij het vinden van antwoorden op persoonlijke vragen. Voorbeelden zijn prettig wonen op oudere leeftijd, financiën op orde, gezonde voeding, sociale netwerk, mobiliteit en reizen, veiligheid in en om het huis, breinfitheid en digitale vaardigheid. Elke bijeenkomst wordt een thema onder de loep genomen.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor elke senior, ongeacht opleiding of levenspad. Naast serieuze bespreekpunten is er altijd ruimte voor gezelligheid en als het kan een beetje humor. De eerste bijeenkomst van ‘Senioren in gesprek’ staat gepland op dinsdag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur bij Boerderij Stakenboer aan de Burg. Wallerstraat 115 in Oldenzaal en vindt daarna om de week plaats. Er zijn 6 bijeenkomsten, bij belangstelling worden in september vervolgbijeenkomsten gepland. Deelname kost 10 euro per bijeenkomst, inclusief koffie/thee en gesprekskaarten. Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@impuls-oldenzaal.nl of bel met Louis Harmelink via 06 398 899 78

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 19 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 20 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 22 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi gisteren
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11