De openingshandeling van het vernieuwde restaurant Spoor 6.
De openingshandeling van het vernieuwde restaurant Spoor 6. Foto: Picasa

Heropening van restaurant Spoor 6

Algemeen

De geschiedenis van het grensstation Oldenzaal is door de jaren heen uitvoerig door velen beschreven. Ook de diverse restaurants en hun restauranthouders van destijds, zoals Antoon Engelbertink, hebben hun culinaire sporen achtergelaten. De huidige restauranthouder die het station en de stationsrestauratie nieuw leven heeft ingeblazen, is de directeur van stichting De Werkwijzer: Tonnie Harmelink. 

OLDENZAAL - Oldenzaal is een levendig en drukbezocht station; bij aankomst krijgt de reiziger een eerste indruk van onze stad Oldenzaal. De medewerkers van de Werkwijzer zorgen er al jaren voor dat het station er op en top bij ligt. De fietsstalling op orde, de perrons schoon, want orde, netheid en veiligheid moet zijn aldus Martin die de fietsenstalling bewaakt en op orde houd. 

In ons land staan veel (deels) historische stationsgebouwen leeg en oogt de stationsomgeving soms kil, grauw en verlaten. De directeur van de Werkwijzer, Tonnie Harmelink, die de contacten met NS en ProRail onderhoud hadden elkaar gevonden Ze wilden het station en de omgeving weer tot bloei laten komen; daar is men in geslaagd. Het initiatief werpt zijn vruchten af, want zie, het krijgt landelijk navolging. Tonnie Harmelink noemt de invulling van de stationshal, de stationsomgeving en het restaurant Spoor 6 en de kiosk in Oldenzaal een win-winsituatie.

Het leerwerkbedrijf de Wegwijzer beheert de lunchroom en de kiosk op het station dat sinds begin december 2022 helemaal is vernieuwd. Het is nu een hippe en sociale ontmoetingsplek met ruimte voor jong en oud. En dat mocht getoond worden, ook aan de president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen, Wouter Koolmees en aan onze wethouders van Oldenzaal die hun waardering uitspraken naar de initiatiefnemers.

Het was een hele eer voor Jan van der Wegen, de gastheer bij restaurant Spoor 6 om de openingshandeling samen met Wouter Koolmees te mogen verrichten. Jan en zijn collega’s zijn trots op het werk dat ze verrichten. Onder het motto: ‘een goede buur is de beste vriend’ waren de aanwonenden van de stationsomgeving genodigd. Men sprak zijn waardering uit, vooral nu de veiligheid rond de stationsomgeving blijvende aandacht krijgt.

Wouter Koolmees nam de tijd om met de medewerkers van Spoor 6 een praatje te maken. Hij was toevallig in Twente en te gast bij het Comité 4 en 5 Mei te Hengelo. “Als NS maken wij ons sterk voor maatschappelijke initiatieven. Het is een mooie manier om leegstand van onze gebouwen tegen te gaan, levendigheid terug te brengen op de stations en zo op deze manier iets terug te geven aan onze klanten. Zie de site ‘Op ons station’ “.

Van maandag tot en met vrijdag kent Spoor 6 uiteenlopende openingstijden. De lunchroom is op de maandagen geopend met een kleine kaart tot 17.00 uur. Dinsdag, woensdag en donderdag is men geopend tot 18.00 uur voor een lunch. Op vrijdagavond staat er een driegangenmenu op de kaart en is men welkom tot 22.00 uur. Om mensen met een smalle beurs tegemoet te komen, serveert het team iedere woensdag een dagmenu voor 8,75 euro. Ik zal u verklappen; Ik ging een dag later langs bij Spoor 6. In de gloednieuwe lunchroom van het station heb ik heerlijk gegeten tegen een betaalbare prijs. Zeker een bezoek waard dus!

Een lekkere maaltijd.
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 15 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 16 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 16 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 16 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 16 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 17 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 18 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden