Afbeelding
Foto:

Help vogels met een nestkastje dit voorjaar

Algemeen

Nu het voorjaar weer in aantocht is, is het ook een goed moment om weer nestkastjes op te hangen. Organisaties zoals de Vogelbescherming sporen aan om deze voor het broedseizoen op te hangen en klaar te maken. Vogels kunnen er dan straks gelijk gebruik van maken. Tevens is dit een goed moment om eventuele bestaande nestkastjes uit te ruimen en schoon te maken.

TWENTE - De Noordoost-Twentse gemeenten stimuleren ook graag dat mensen dit doen. Vogels zijn namelijk ook belangrijke bondgenoten in de strijd tegen de eikenprocessierups. Uit praktisch oogpunt hebben vogels ook echt een helpende hand nodig; door onder meer betere bouwmethodes dan vroeger is het lastiger voor de vogels om zelf een goed plekje te vinden om een nest te bouwen.

Er zijn diverse tips om een nestkastje een fijne woonplek te maken voor de vogels. Hang het kastje niet in de volle zon en beschut tegen de wind, met invliegopening het liefst op het noordoosten gericht. Een vrije en veilige aanvliegroute is belangrijk, dus geen takken recht voor de opening. Hang de nestkast ook op een rustig plekje, dus niet pal naast het terras waar u gaat zitten. Het nestkastje moet ook uit de buurt van katten hangen. Eventueel gaas om de boom wikkelen voorkomt dat katten hem leegeten.

Afbeelding
Gezellig even op de koffie 16 uur geleden
Afbeelding
Overijssel groener met nieuwe bomen 16 uur geleden
Afbeelding
Concert Denekamps Mannenkoor 2 dec., 14:33
Afbeelding
Vergadering over windbeleid verplaatst 1 dec., 14:25
Afbeelding
Uitdaging voor het Waterschap Vechstromen 1 dec., 14:14
Afbeelding
Gezellig klassiek diner dansant bij Bistro Tram 2 in Rossum gehouden 1 dec., 13:55
Afbeelding
Hulp nodig bij energiebesparing? 1 dec., 13:49
Afbeelding
Aandacht voor geweld tegen meisjes en vrouwen blijft nodig 1 dec., 11:42