Afbeelding

Gratis nestkastjes

Algemeen

TUBBERGEN/DINKELLAND - De gemeenten Dinkelland en Tubbergen gaan ook dit jaar weer gratis nestkastjes verstrekken aan de inwoners. Doel is om zo de koolmezen meer woonruimte te bieden. Zij zijn de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups, waardoor de overlast dit jaar af moet nemen.

De uitgifte van nestkastjes bleek vorig jaar een groot succes. "Daarom delen we opnieuw 250 gratis nestkastjes uit aan inwoners met een eikenboom in hun omgeving", licht wethouder Erik Volmerink toe. Een nestkastje aanvragen kan in Tubbergen tot 14 februari, in Dinkelland heeft men tot 21 februari de tijd. "Door een nestkastje op te hangen in de buurt van een eikenboom, komen meer koolmezen naar deze plek. Zij zijn dol op de eikenprocessierups en daarom een belangrijke natuurlijke vijand in de bestrijding van de rups." De gemeenten hopen zo overlast terug te dringen. De nestkastjes worden dit jaar gemaakt door deelnemers van de leerboerderij Stayble in Mander en de Stichting Vogelwerkgroep Geesteren. De actie geldt zolang de voorraad strekt en volgens het principe: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Het nestkastje kunt u ophalen bij Stayble.

Aanvragen
As u inwoner bent de gemeente Tubbergen, kunt u een gratis nestkastje aanvragen via de website www.stayble.nl/nestkastjes. In Dinkelland doet u dit via www.boerderijcampus.nl/nestkastjes. Wees er snel bij, de voorraad is immers beperkt; namelijk 250 stuks per gemeente.

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 21 uur geleden
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 22 uur geleden
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 23 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 3 mei, 11:38