Afbeelding

Bomen geplant in Manderveen

Algemeen

Ook in de gemeente Tubbergen is aandacht besteedt aan de Nationale Boomfeestdag, maar dan een dagje later op donderdag. De basisschoolleerlingen van groepen 6, 7 en 8 van de basisschool de Zeven Mijlen uit Manderveen staken hun groene handen uit de mouwen. Manderveen is weer een aantal bomen rijker dankzij de leerlingen.

MANDERVEEN - Stichting Nationale Boomfeestdag zet zich in om ieder kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te planten. De leerlingen van basisschool de Zeven Mijlen hadden van 12.00 tot 14.00 uur een strak programma. Wim Weijering, natuurcoach van Natuur- en vogelwerkgroep de Grutto, trapte af met een presentatie over natuur en bomen. Vervolgens liepen de kinderen hand-in-hand naar de Manderveenseweg waar ze samen met wethouder Oude Avenhuis diverse bomen gingen planten.

Het landelijke thema van de Nationale Boomfeestdag 2022 was ‘(met) Bomen werken!’. Er is een grote behoefte aan vakmensen in de boomkwekerij en de groene sector. De stichting hoopte met dit thema leerlingen al op de basisschool te enthousiasmeren voor het groene vak. “In Manderveen hebben we veel talententjes met groene vingers! Ze hebben erg hun best gedaan vandaag en straalden enorm, ondanks de harde regen”, vertelt wethouder Oude Avenhuis.

!
Afbeelding
Films in de Stiftsschool: La Fille Inconnue 4 dec, 11:36
Afbeelding
Reutum in het Licht 3 dec, 16:38
Afbeelding
Kerstactiviteit bij Watermolen Frans op zondag 18 december 3 dec, 15:24
Afbeelding
Filmhuis Denekamp: Falling for Figaro 3 dec, 14:37
Afbeelding
Wereldlichtjesdag in de basiliek 3 dec, 13:21
Afbeelding
Grond gekocht in kern Deurningen 3 dec, 12:35
Afbeelding
Gezellige kerstmarkt in sfeervol Bad Bentheim dit weekend 3 dec, 11:19
Afbeelding
Klein afscheid voor burgemeester Haverkamp-Wenker 2 dec, 16:46