Afbeelding

Leerlingen uit Weerselo vieren weer Boomfeestdag

Algemeen

Woensdag was het weer de nationale Boomfeestdag. Kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs gingen in heel Nederland weer aan de slag om hun eigen boom te planten. Zo ook leerlingen van de Aloysiusschool in Weerselo.

WEERSELO - De kinderen gingen aan de slag om bomen te planten nabij de Geerdshof. Ze kregen eerst een presentatie in de klas door Wim Weijering, natuurcoach van natuur- en vogelwerkgroep De Grutto. Vervolgens werden samen met wethouder Benno Brand diverse bomen en struiken geplant.

Het thema van de Boomfeestdag was dit jaar ‘(met) bomen werken!’ Dit moet onder meer het belang van bomen in het algemeen promoten, maar ook de werkgelegenheid in deze sector. Zo is er een grote behoefte aan vakmensen in de boomkwekerij en de groene sector. Met de Boomfeestdagen raken hopelijk meer kinderen geïnspireerd om wellicht later in zo’n groen beroep aan de slag te gaan.

Ook deze zaterdag 19 november worden er in Weerselo bomen geplant. Het gaat dan om de aanleg van een zogeheten voedselbos op het Stift. Zowel mens als dier kan hier van eten. Ook hier is De Grutto kartrekker, samen met de stichting van het Stift. Het planten van het voedselbos gebeurt dan wederom door kinderen.

!
Afbeelding
Films in de Stiftsschool: La Fille Inconnue 4 dec, 11:36
Afbeelding
Reutum in het Licht 3 dec, 16:38
Afbeelding
Kerstactiviteit bij Watermolen Frans op zondag 18 december 3 dec, 15:24
Afbeelding
Filmhuis Denekamp: Falling for Figaro 3 dec, 14:37
Afbeelding
Wereldlichtjesdag in de basiliek 3 dec, 13:21
Afbeelding
Grond gekocht in kern Deurningen 3 dec, 12:35
Afbeelding
Gezellige kerstmarkt in sfeervol Bad Bentheim dit weekend 3 dec, 11:19
Afbeelding
Klein afscheid voor burgemeester Haverkamp-Wenker 2 dec, 16:46