Het werd een mooie dag voor de G-voetballers van SDC '12
Het werd een mooie dag voor de G-voetballers van SDC '12

SDC ’12 G-elftal had leuk duel tegen ‘FC Twente’ in Hengelo

Sport

Afgelopen zaterdag speelde het G-team van SDC ’12 uit Denekamp tegen HVV Tubantia in Hengelo, waarbij Tubantia’s G-team voor één dag in de huid kroop van FC Twente.

HENGELO - Dit project is bedoeld voor de laagste categorie G-voetballers in Twente. HVV Tubantia is al maanden in de ban van deze speciale dag en kreeg de afgelopen weken trainingen van oud FC Twente spelers Jan van Staa en Rik Platvoet. Afgelopen zaterdag kregen de spelers van Tubantia een rondleiding bij FC Twente en reisde men in tenue naar Hengelo om daar tegen SDC ’12 te spelen. Als echte profs kwamen de spelers uit de FC Twente-bus.

Noaberbus

SDC ’12 kon natuurlijk niet achter blijven en trainer Iwan Blaauwgeers regelde de grote rode FC Twente Noaberbus om met vele ouders, familie en vrienden naar Tubantia af te reizen. Ook had trainer Iwan Blaauwgeers aandacht gegeven aan de spelers van het SDC ’12 passend voetbal. De jonge generatie G-voetballers mag niet vergeten worden en zijn over een paar jaar zeer welkom binnen het G-voetbal. Er was drinken en wat lekkers geregeld voor in de bus zodat het een onvergetelijke dag werd. Het SDC ’12 G-team mag zelf in oktober in de huid kruipen van FC Twente; men kijkt uiteraard al flink uit naar deze fantastische dag!

Het duel

Er werd een mooi pot voetbal op de mat gelegd en met rust stond SDC ‘12 met 0-1 voor door een werelddoelpunt van Noah. De tweede helft maakte Noah er ook nog 0-2 en 0-3 van. SDC ‘12 is dan ook trots op hun G-spelers. “Bij deze willen we FC Twente Denekamp ontzettend bedanken voor alles. Zij stelden de Noaberbus en chauffeur Joost Busscher gratis ter beschikking.” Natuurlijk ging men ouderwets met de pet rond voor Joost.

G-voetbal

Het G-voetbal is een mooie manier om ook met een beperking te genieten van de mooie voetbalsport. Meer weten over deze mogelijkheden? Kijk dan ook eens op de website van de vereniging op: www.sdc12.nl

Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 6 minuten geleden
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 1 uur geleden
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 21 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 22 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! gisteren
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie gisteren
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 26 apr, 11:03