Het werd een mooie dag voor de G-voetballers van SDC '12
Het werd een mooie dag voor de G-voetballers van SDC '12

SDC ’12 G-elftal had leuk duel tegen ‘FC Twente’ in Hengelo

Sport

Afgelopen zaterdag speelde het G-team van SDC ’12 uit Denekamp tegen HVV Tubantia in Hengelo, waarbij Tubantia’s G-team voor één dag in de huid kroop van FC Twente.

HENGELO - Dit project is bedoeld voor de laagste categorie G-voetballers in Twente. HVV Tubantia is al maanden in de ban van deze speciale dag en kreeg de afgelopen weken trainingen van oud FC Twente spelers Jan van Staa en Rik Platvoet. Afgelopen zaterdag kregen de spelers van Tubantia een rondleiding bij FC Twente en reisde men in tenue naar Hengelo om daar tegen SDC ’12 te spelen. Als echte profs kwamen de spelers uit de FC Twente-bus.

Noaberbus

SDC ’12 kon natuurlijk niet achter blijven en trainer Iwan Blaauwgeers regelde de grote rode FC Twente Noaberbus om met vele ouders, familie en vrienden naar Tubantia af te reizen. Ook had trainer Iwan Blaauwgeers aandacht gegeven aan de spelers van het SDC ’12 passend voetbal. De jonge generatie G-voetballers mag niet vergeten worden en zijn over een paar jaar zeer welkom binnen het G-voetbal. Er was drinken en wat lekkers geregeld voor in de bus zodat het een onvergetelijke dag werd. Het SDC ’12 G-team mag zelf in oktober in de huid kruipen van FC Twente; men kijkt uiteraard al flink uit naar deze fantastische dag!

Het duel

Er werd een mooi pot voetbal op de mat gelegd en met rust stond SDC ‘12 met 0-1 voor door een werelddoelpunt van Noah. De tweede helft maakte Noah er ook nog 0-2 en 0-3 van. SDC ‘12 is dan ook trots op hun G-spelers. “Bij deze willen we FC Twente Denekamp ontzettend bedanken voor alles. Zij stelden de Noaberbus en chauffeur Joost Busscher gratis ter beschikking.” Natuurlijk ging men ouderwets met de pet rond voor Joost.

G-voetbal

Het G-voetbal is een mooie manier om ook met een beperking te genieten van de mooie voetbalsport. Meer weten over deze mogelijkheden? Kijk dan ook eens op de website van de vereniging op: www.sdc12.nl

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 15 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 16 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 16 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 17 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 17 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 18 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 18 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden