<p>Een lekker en voedzaam ontbijt is helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.</p>

Een lekker en voedzaam ontbijt is helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.

(Foto: )

Voedselbank in actie voor ontbijt

OLDENZAAL/DINKELLAND - De Voedselbank Oost-Twente komt deze week in actie om aandacht te vragen voor een goed ontbijt voor kinderen. Helaas is dit lang niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet wanneer een kind opgroeit in een gezin met een klein inkomen.

Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2 procent gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen tot en met 17 jaar dat afhankelijk is van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3 procent tot 36.858 kinderen. Speciaal voor deze kinderen is er van woensdag tot en met vrijdag een grote actie, gericht op het ontbijt: “Op een lege maag kun je niet leren”, in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan.

Vrijwilligers van de Voedselbank Oost Twente staan tot en met zaterdag bij de ingang van de AH-supermarkten in Oldenzaal en Ootmarsum. Zij delen flyers uit om de actie te ondersteunen. Uiteraard worden ook donaties ingezameld in de vorm van eten. Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen. In Oldenzaal en Ootmarsum doen alle AH filialen mee.

“Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner Albert Heijn zich weer inzet voor de voedselbanken. Deze week zijn alle scholen weer begonnen. Een mooi moment om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Want op een lege maag kun je niet leren. Het zou dus fantastisch zijn als we deze week veel ontbijtproducten inzamelen voor gezinnen die klant zijn bij de voedselbank!”, aldus Leo Wijnbelt Bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland. Ook in de gemeenten Oldenzaal en Dinkelland zijn kinderen helaas afhankelijk van voedselhulp. Voedselbank Oost Twente steunt samen met haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door wekelijks voedsel te verstrekken uit gedoneerde middelen. Daarmee is de Voedselbank Oost Twente enorm geholpen. Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. Albert Heijn doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. De doelstelling van de voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden van de voedselbank ook op: www.voedselbankoosttwente.nl

Meer berichten