Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Maximaal tien jaar opvang

Algemeen

Maximaal tien jaar opvang in het voormalige hotel ‘t Elshuys - met een evaluatie na 5 jaar of dit door kan gaan. Dit zijn de afspraken die de gemeente Tubbergen gemaakt heeft met het COA. Met deze harde kaders hopen zij de nodige zorgen bij de inwoners van Albergen weg te nemen.

ALBERGEN - De beoogde opvang van asielzoekers en statushouders leverde veel weerstand op de afgelopen tijd. Naast het aanvankelijk grote aantal dat hier gehuisvest zou worden, was ook het open einde onderwerp van veel discussie. De gemeente heeft nu afgesproken dat er maximaal 150 vluchtelingen en statushouders opgevangen worden met aan maximum looptijd van tien jaar. 

Na vijf jaar evalueren beide partijen of deze opvang voortgezet kan worden. De gemeente geeft hiermee vooralsnog gehoor aan de wens van inwoners om een concrete einddatum te hebben voor opvang. De afspraken worden vastgelegd in een bestuursovereenkomst, waarin ook andere aspecten opgenomen zijn zoals de veiligheid en de openbare ruimte. Het college van B&W spreekt van een constructief overleg met het COA.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 11 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 11 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34