Na een uitdagende start heeft DatingOost inmiddels een mooie plek veroverd in het Twentse relatie-landschap.
Na een uitdagende start heeft DatingOost inmiddels een mooie plek veroverd in het Twentse relatie-landschap.

Dating Oost brengt al 15 jaar mensen bij elkaar in de regio

Algemeen

TWENTE - Het kostte Getty Schepers maar liefst €20.000 om door te mogen gaan met haar passie: alleenstaanden bij elkaar brengen. Na een juridische strijd vanwege een concurrentiebeding heeft Schepers met haar DatingOost inmiddels het bestaansrecht bewezen voor zowel een datingsite als een relatiebemiddelingsbureau enkel en alleen voor Oost-Nederland. “We bestaan deze maand maar liefst 15 jaar!”, zegt de oprichtster van DatingOost.

Wat is er gebeurd? “Het landelijke relatiebureau waar ik in 2003 begon werd overgenomen door de grootste concurrent. Veel consulenten wilden niet voor dat datingbureau werken vanwege de werkwijze en ik ook niet.” 

De contractovernames gingen niet zoals Schepers verwachtte en samen met een collega ging ze voorzichtig voor zichzelf aan de slag met relatiebemiddeling. Een foutieve inschatting; de nieuwe eigenaar begon een rechtszaak vanwege het concurrentiebeding. Het kostte haar een fortuin. “Na heel hard werken en geloven in jezelf zijn we nu het grootste datingbureau van Oost-Nederland. Landelijke datingsites als Relatieplanet bestaan inmiddels niet meer, zoals ze zelf schreven ‘vanwege de grote concurrentie’, en DatingOost heeft ze gewoon ingehaald. Daar ben ik onwijs trots op, ja.”

DatingOost startte 15 jaar geleden tijdens het net opkomende internet en liet manmoedig ook direct een eigen datingsite bouwen. “Bij het bureau waar ik voorheen werkte ging het matchen nog via boekjes waar kleine contactadvertenties in stonden voor singles vanaf 25 jaar. Niet meer voor te stellen, daten via boekjes. Die leeftijdsdoelgroep is heden ten dage wel gewijzigd voor de persoonlijke bemiddeling. Ik bemiddel nu alleen tussen de 60 en 80 jaar. Onze datingsite richt zich op singles van 40 tot 80 jaar. We hebben een slagingspercentage van maar liefst 75% voor online daten en relatiebemiddeling.”

“Ik deel met enige regelmaat een succesverhaal, mensen vinden dat leuk om te lezen. Wie geen zin heeft in online daten, kiest heel bewust voor relatiebemiddeling. Dan ga ik gedurende een jaar op zoek naar een passende partner binnen mijn database en netwerk. Tevens organiseren we iedere maand 40+singlecafe’s en speeddates voor senioren; uniek voor Oost-Nederland. Ik kan in de regio iedere alleenstaande boven de 40 jaar iets bieden.”

Kijk voor meer informatie op: www.DatingOost of tel.0546-492899.

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 28 minuten geleden
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 1 uur geleden
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 2 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei gisteren
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo gisteren
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum gisteren
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 3 mei, 11:38