Na vier jaar keert de Twentse Rolstoel4Daagse weer terug op de kalender.
Na vier jaar keert de Twentse Rolstoel4Daagse weer terug op de kalender.

Twentse Rolstoel4Daagse weer terug

Algemeen

Van 26 tot en met 29 juli trekt de 32-ste editie van de Twentse Rolstoel4Daagse weer door de regio! Het is een echt uniek evenement in Nederland; het is namelijk de enige, georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes.

TWENTE - Het is voor het eerst in vier jaar tijd dat dit weer gehouden kan worden. In 2018 en 2019 werd de Rolstoel4Daagse afgelast door de extreme warmte. In 2020 en 2021 was corona uiteraard de grote spelbreker.

In 2022 kan deze eindelijk weer gehouden worden. De deelnemers kunnen wederom een fantastische week verwachten met een veilig parcours over respectievelijk 15, 30 of 50 kilometer. Iedere dag zijn er ruim 50 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat zoveel mogelijk deelnemers de eindstreep halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen andere vrijwilligers ervoor dat de dagen goed verlopen.

Op maandagavond 25 juli wordt de Rolstoel4Daagse geopend met het criterium in het centrum van Delden. Om 19.15 uur staat de wedstrijd voor de aankoppelbikes op het programma (onder voorbehoud) en om 20.00 uur start de halve marathon voor de deelnemers met een vast frame. Op dinsdag 26 juli is de eerste dag van de vierdaagse zelf, waarbij iedere dag vanaf 09.30 uur wordt gestart bij Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat 73 te Delden. Een geheel nieuwe startlocatie ten opzichte van alle voorgaande jaren. In alle voorgaande edities werd namelijk gestart vanaf de sporthal in Delden.

De tocht voert verder door een mooi deel van Twente. Zo komen de deelnemers op dinsdag 26 juli door Hengevelde, Gelselaar, Neede en Bentelo. Woensdag gaat men naar Hengelo, Boekelo, Haaksbergen en Beckum. Donderdag richting Goor, de Holterberg, Rijssen en Enter. Vrijdag: Hengelo, Borne, Deurningen en Oldenzaal. Afsluitend is er op de vrijdag het défilé door het centrum van Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers ‘s middags om 15.15 uur bij Café Restaurant ‘t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden op met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de Helden van Delden.

De Twentse Rolstoel4Daagse te Delden wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Twentse Sportbelangen (STS). In 1986 werd de eerste Twentse Rolstoel4Daagse gehouden. Aanleiding hiervoor was dat rolstoelgebruikers niet mochten deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen en aan die van Apeldoorn. Het idee voor een Vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen was snel geboren. In de jaren ‘80 waren de deelnemersaantallen gering, inmiddels zijn er zelfs internationale deelnemers door de bekendheid.

Afbeelding
'Wish' in het Kulturhus 9 uur geleden
Dauwtrappen
Dauwtrappen in Deurningen 12 uur geleden
VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36