De Twentse theaterproducties spreken tot de verbeelding met mooie historische verhalen. Beeld uit de productie van de Boerenopstand.
De Twentse theaterproducties spreken tot de verbeelding met mooie historische verhalen. Beeld uit de productie van de Boerenopstand.

Twents theaterspektakel zoekt weer naar acteurs en zangers

Algemeen

De afgelopen paar jaar zijn er diverse succesvolle grotere Twentse theaterproducties opgezet. De regionale geschiedenis blijkt een vruchtbare voedingsbodem voor mooie verhalen. Onder meer over de Tubbergse Boerenopstand en ‘Het Verzet Kraakt’. Gesterkt door dit succes krijgt Almelo deze zomer weer zijn eigen theaterspektakel met een heel lokaal verhaal. Dit onder de noemer ‘Van Katoen en Water’.

ALMELO - Voor deze bijzondere buitenvoorstelling zijn de makers op zoek naar enthousiaste koorzangers en ensembleleden die meezingen en spelen naast onder anderen Laus Steenbeeke en Renéede Gruijl. Na het succes van Van Katoen en Nu en Het Verzet Kraakt is het Indiëterrein in Almelo opnieuw het toneel voor een groots theaterspektakel. 

Van Katoen en Water vertelt het verhaal van stadsarchivaris Bertus, die vanuit zijn sterfbed het roerige verleden van Almelo doorleeft. Bertus neemt met zijn rijke verbeeldingskracht het publiek mee in een verhaal vol tegengestelde belangen en gemeenschappelijke kansen. Van Katoen en Water is te zien vanaf 24 augustus.

Hoofdrollen zijn er voor Laus Steenbeeke (in de rol van Bertus), Laurens ten Den, André Manuel, Renée de Gruijl en Merel Kappenburg.De makers zijn op zoek naar enthousiaste mensen die willen meespelen en zingen in het ensemble (leeftijd 15 tot 100 jaar) en twee pubers (jongen en meisje) van 13 of 14 jaar oud. De repetitieperiode is van 27 juli tot 23 augustus. De speelperiode is van 24 augustus tot 11 september.

Wie het leuk vindt om mee te doen, kan zich aanmelden via de website: www.vankatoenenwater.nl/meedoen. De auditiedag is op 1 mei in Almelo. Na aanmelding krijgen de deelnemers het auditiemateriaal toegestuurd.

VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 26 apr, 15:01