Thijs Kemperink vermaakt het publiek. Onder: Comedy op een bijzondere plek: in een garage.
Thijs Kemperink vermaakt het publiek. Onder: Comedy op een bijzondere plek: in een garage. Foto: Picasa

Gezellige Comedy Express in Albergen

Algemeen

Horecaondernemer Edward Morshuis is niet alleen uitbater, humorist en organisator, maar ook zelf liefhebber van comedy. Dus dat zegt genoeg. Hij was het die enkele jaren geleden het initiatief nam en opriep om drie keer per jaar een comedyavond te houden in het dorp. Even lekker alles vergeten en een avond goed samen lachen. Tevens een mooie gelegenheid om de kerk en de pastorie een andere bestemming te geven. Het transformeren van de plaatselijke kerk tot het comedy-heiligdom van het dorp kan ik me goed voorstellen.

ALBERGEN - Afgelopen zaterdagavond was het weer zover, op drie bijzondere speellocaties waren er afwisselende optredens van zes cabaretiers uit den lande. Bijzonder was ook het optreden van de lokale cabaretier Thijs Kemperink, deze avond was hem de rol van ‘ann mekaar proater’ toebedeeld. 

Renske Spijker uit Hengelo is producent en programmeur van comedyshows. Hij is geen onbekende in de comedywereld. Hij had samen met Edward Morshuis en Thijs Kemperink optredens georganiseerd op drie bijzondere plekken in Hartje Albergen. Een in zijn eigen Morshuislocatie Ski-Verlein, de tweede in de garage van Oq Valve Tankstation en één in een voorheen plaatselijk café Miets. Miets Haarhuis wel te verstaan.

Optredens waren er van de huisartiest meneertje André Manuel, Mark Waumans, Rob Scheepers, Fuad Hassan, Vincent Geerten Johan van Gulik de Amsterdamse trambestuurder. Door corona waren ze in de vertraging geraakt, maar afgelopen zaterdag was het weer lachen, gieren brullen. De bezoekers hebben kunnen genieten van alles wat aan comedy en grappen over ze werd uitgestrooid.

Minder tevreden was ik over de odeur die in Albergen werd verspreid. Albergse geuren nam ik mee in mijn kleren, mogelijk veroorzaakt misschien als een Albergens plaatselijk boerenprotest. De kleren zijn inmiddels naar de stomerij, maar de lach op mijn gezicht blijft. Renske, Edward, Thijs: mijn advies is gewoon doorgaan zo!

Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 13 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46