Afbeelding
Foto: Martin Meijerink

Miep de Vries viert 96 jaar!

Algemeen

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag vierde Miep de Vries haar 96-ste verjaardag. Als jong meisje fietste zij samen met haar beide zusjes in de hongerwinter van Overschie naar Oldenzaal om aan te sterken en om eten te halen voor de achtergebleven familieleden in Overschie.

In de Hartkranten is vorig jaar uitvoerig aandacht besteed aan haar oorlogsverhalen en het verblijf in Oldenzaal tijdens het laatste oorlogsjaar. Ze vertelde over de beproevingen en de bevrijding van Oldenzaal. Haar verhaal van de explosie op de Groote Markt in de nacht van 8 mei 1945 waar ze direct na de explosie getuige van was heeft u nog tegoed. Binnenkort gaan we haar verhaal publiceren, het verhaal waarbij haar neef Johnny Holtel (34) om het leven kwam.

Ooggetuige
Twee jaar geleden vertelde ze over het drama, dat zich in die bewuste nacht op de Groote Markt in Oldenzaal had afgespeeld. Haar verdriet werd opnieuw herbeleefd, toen ze vertelde over Johnny Holtel en het jonge meisje in een wit bruidskleed, dat lag opgebaard (Dinie Croonen) in die donkere kerk in Oldenzaal.

Monument
Binnenkort wordt een waardige plek onthuld voor de slachtoffers van destijds, Gerard Collet, Dinie Croonen, Johnny Holtel, Bennie Krüpers, Frans Nijhuis, Gerrit Jan Raeke, Frans Riekert en Jan Veldhuis. Redactie Hartkranten wenst Miep de Vries nog vele jaren in de Amans Hoeve te Agelo waar ze liefdevol wordt verzorgd. Wij bedanken haar voor de verhalen die ze ons heeft nagelaten.

Tekst: Martin Meijerink

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 15 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 16 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34