Afbeelding

Zwembad Kuiperberg opent nieuw zwemseizoen zondag

Algemeen

OOATMARSUM - Dit jaar gaat buitenzwembad Kuiperberg in Ootmarsum eerder open dan gebruikelijk. Vanaf komende zondag 21 maart, de eerste dag van de lente, kunnen baantjeszwemmers er terecht voor een frisse duik. Ook is het voor sportverenigingen mogelijk om het zwembad af te huren.

De binnenzwembaden zijn voorlopig nog gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar buitensporten, en dus ook zwemmen, mag wel. Dus heeft zwembad Kuiperberg besloten de verwarming van het 25-meterbad op 22 graden te zetten, om baantjeszwemmers te kunnen verwelkomen. “We zien dat er behoefte is om te zwemmen”, legt wethouder Benno Brand uit. “Daarom openen we de Kuiperberg eerder dan gewoonlijk. En wat is nu een mooiere dag om dat te doen, dan op de eerste lentedag. We kijken ernaar uit om onze vaste zwemmers weer te begroeten en ieder ander die het ook aandurft een frisse duik te nemen is van harte welkom.”

Reserveren

Vanwege de coronamaatregelen moet er wel gereserveerd worden. Reserveren gaat in tijdsblokken van 45 minuten en kan via de website www.zwembadootmarsum.nl of via de receptie van Dorper Esch, info@dorperesch.nl / 0541 355350. Verder zijn de douches gesloten, maar kan er wel gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en het toilet. Uiteraard gelden ook de algemene coronamaatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand en het volgen van de looproutes.

Te huur

De gemeente wil ook sportverenigingen de gelegenheid geven om in het 25-meterbad te trainen. “Dat geldt natuurlijk voor zwemverenigingen, maar ook voor alle andere sporten”, legt Brand uit. “Bijvoorbeeld verenigingen die zaalsport aanbieden, waarvan de leden alvast conditie willen opbouwen. Sportverenigingen die eens op een andere manier sportief bezig willen zijn, zijn van harte welkom.” Sportverenigingen die interesse hebben of meer informatie willen over het huren, kunnen hiervoor contact opnemen met sportcomplex Dorper Esch via: via info@dorperesch.nlof 0541-355350 (op werkdagen tussen 09.00-12.00 en 14.30-18.00 uur).

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 10 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 10 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34