Afbeelding

Ruimte voor woningbouw in Dinkelland komende jaren

Algemeen

DINKELLAND - Ruimte voor nieuwbouw, dat is belangrijk in de gemeente Dinkelland. De komende jaren komt er ruimte voor vele nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen. Starters, senioren en gezinnen. De kernen Weerselo, Saasveld, Deurningen, Ootmarsum en Denekamp krijgen de ruimte om in woningaanbod uit te breiden.

Op basis van de behoefte per kern zijn er plannen gemaakt. Deze plannen zijn samen met de kernen opgesteld. De behoefte is bepaald op basis van wat er nodig is op korte en middellange termijn. Wethouder Ben Blokhuis: “Plezierig wonen in elke kern is een belangrijke maatstaf. Een realistisch woningbouwaanbod en een toegankelijke woningmarkt streven we na in elke kern. Het moet niet zo zijn dat inwoners weg moeten trekken omdat er geen beschikbare woonruimte is.”

Goede gesprekken
Lokale ontwikkelingen onder inwoners en het bestaande woningaanbod zijn de start geweest van het onderzoek naar de behoefte per kern. Op basis van deze informatie zijn gesprekken gevoerd met de kernen. Een aantal kernen heeft zelf plannen aangeleverd. “De kernen zijn verschillend, dus de plannen zien er ook verschillend uit. Passend bij de cultuur die in die kern heerst. Dat is juist hartstikke mooi en we zijn enthousiast over hoe we hierin hebben kunnen samenwerken”, vertelt Blokhuis. De Bouw-woongroep Saasveld die zich bezig heeft gehouden met het plan de Lenne sluit zich hier bij aan: “door niet over ons te spreken, maar met ons, zijn we samen tot dit breed gedragen plan gekomen. Dat verliep super!”

Plannen
In Dinkelland gaat het om de volgende plannen: Denekamp Oost, Denekamp Hopmanstraat, Ootmarsum Brookhuis Noordwest, Ootmarsum Erve Molenbeek, Deurningen Vierde Veld DSVD, Saasveld de Lenne en Weerselo ‘t Spikkert 3. Voor de verschillende plannen zit de ontwikkeling in een andere fase. Erve Molenbeek in Ootmarsum en de Hopmanstraat in Denekamp zijn het eerst aan de beurt. “In Ootmarsum gaat het om zeven vrijstaande woningen op ruime kavels. In Denekamp zijn het zes woningen in twee blokken van drie. Voor starters en senioren. Op www.kavelsindinkelland.nl is meer informatie te vinden.

Afbeelding
'Wish' in het Kulturhus 7 uur geleden
Dauwtrappen
Dauwtrappen in Deurningen 10 uur geleden
VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36