Afbeelding

Wereldlichtjesdag in de Basiliek

Algemeen

TUBBERGEN - Elk jaar, op de tweede zondag van december, is het Wereldlichtjesdag. Er worden op die dag wereldwijd om 19.00 uur kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Er wordt stilgestaan bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.

Voor de tweede keer wordt in de H. Pancratiusbasiliek in Tubbergen Wereldlichtjesdag georganiseerd. Het maakt bij het herdenken niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd is hij of zij in je hart en gedachten!

Digitale bijeenkomst

Vanwege de coronapandemie kunt u dit jaar de bijeenkomst alleen online volgen via kerktv - http://pancratius.kerkentv.nl/ - of via de kerkradio. Deze digitale bijeenkomst is voor ouders, broertjes en zusjes, oma en opa’s, en andere familieleden, voor betrokkenen van andere gezindten en andere belangstellenden. Tijdens de uitzending op 13 december, die begint om 18.45 uur, worden kinderen herdacht door het aansteken van een kaars, het noemen van hun naam, het lezen van troostende gedichten. Passe Partout uit Geesteren zal de muziek verzorgen. Via het e-mailadres y.kroeze@hpancratius.nl of via de websites www.wereldlichtjesdagtubbergen.nl en www.hpancratius.nl kunt u de naam van uw kind opgeven zodat deze zal worden genoemd tijdens de herdenking. U kunt via bovengenoemde websites en Facebook een vlinder downloaden. Deze vlinder kunt u uitknippen en er vervolgens een wens of gedachte opschrijven en inleveren bij het lokale secretariaat van uw geloofsgemeenschap. Tevens kunt u aangeven of de naam van uw kind genoemd mag worden tijdens de herdenking. De vlinders zullen worden verzameld en op 13 december in de vlinderboom worden gehangen, in de basiliek in Tubbergen. Er zal voor uw kind een lichtje branden tijdens de bijeenkomst. Het inleveren van de vlinders en naam kan tot woensdag 9 december. Het boekje dat gebruikt wordt voor de herdenking kunt u desgewenst op zondag 13 december ophalen uit de basiliek te Tubbergen. Dit kan van 12.00 uur tot 13.00 uur. U kunt ook het boekje downloaden via een van beide websites.

Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 1 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 1 uur geleden
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 2 uur geleden
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 uur geleden
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 4 uur geleden
Afbeelding
Opening kulturhus De Mare op zaterdag 15 juni 5 uur geleden
Foto: Herbert Huizer
Mooie uitdagingen voor de Ronde van Overijssel 5 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Hart van Noordoost-Twente online 8 uur geleden