Afbeelding

Column: Van het donker naar het licht

Algemeen

Het afgelopen half jaar worden we op vele fronten beperkt in onze activiteiten. Clubs, verenigingen, stichtingen, organisaties maar ook individuen krijgen zo hun beperkingen opgelegd. Is de geest uit de fles vraag ik mij af? Waar zijn de creatieve Oldenzaalse Geesten die reuring in de stad wisten te brengen en weten te brengen? Ze zijn er wel. Complimenten voor de casemanager dementie Gerda Bisperink van Zorgfederatie Oldenzaal die ons aanzet om aandacht te geven aan ons Dementievriendelijk Oldenzaal. 

Niet pessimistisch worden Kaatje. Wat stoort je dan toch zo? Het stoort mij dat vele evenementen geen doorgang vinden, ik heb daar begrip voor, maar laten wij ons niet sussend laten inslapen. Er zijn wel degelijk creatieve geesten in onze stad Oldenzaal die de zaak draaiende weten te houden. Zoals de restauranthouder die compleet met keukenwagen bij je voor komt rijden en je verrast op een uitstekend viergangen diner. Nee over de inwendige mens klaag ik niet, maar het gemis aan kunst en cultuur raakt mij zeer. Kemperink moeten afzeggen, de Beentjes van Hildegard nog niet gezien. Ik mis het, u ook. Ik mis ook de nazit-tafel, u ook? Zijn we aan het inslapen vraag ik mij af. Geen nieuws of inspirerende opdrachten van onze cultuurmakelaar, geen benoeming van een nieuwe Oldenzaalse Stadsdichter en we weten: dichters slapen wel maar zwijgen niet. Geen of nauwelijks aandacht van de Oldenzaalse Nachtburgemeester voor de Oldenzaalse horeca, hij waarvan mag worden verwacht het boegbeeld van het Oldenzaalse nachtleven te zijn. Actie verwacht? Ja, wel een café verbouwen, maar geen uitdagingen aangaan en ondersteuning bieden aan het bestuur en leden van Horeca Nederland afdeling Oldenzaal. 

En dan ons dementievriendelijk meezingkoor ‘Vergeet mij niet’ waar de stemmen zijn verstomd en waar ik met mijn mede-zangers repeteer via Facetime op dinsdagmorgen. We hebben samen gerepeteerd het lied van Ede Staal ‘T het nog nooit, nog nooit zo donker west of ‘t wer altied wel weer licht. En toch vang ik stralen van dat licht op. Het licht dat Maroesjka wekelijks laat schijnen over de mensen in onze stad. Want onze creatieve en vindingrijke Oldenzaalse Maroesjka weet ons te bereiken. Hopelijk gaat ze ook met kerst het verhaal van de Verlosser aan ons vertellen. Hij die geboren is en gestorven aan het kruis. Hermie Winterhoorn laat weten dat de Mirrewinterhoorn bloazers bezig zijn met de voorbereiding van de Mirrewinterhoorn wandeling op 29 december. De Muiters kunnen rustig op zoek naar de man/vrouw kandidaat die de eer te beurt gaat vallen om in 2021 de Jan Kip trofee in ontvangst te gaan nemen. Wie gaat regelen dat onze senioren in de verzorgingshuizen in februari 2021 kunnen genieten van een eerdere uitzending van de Oldenzaalse Carnavals optocht, wie belt met Miss Esther Rikken. Wakker geschud? Was je ingeslapen? Kom op schouder aan schouder, samen zijn we Oldenzaal we gaan nu op weg van het donker naar het licht. 

Kaatjeknip november 2020.
Reactie: Knipkaatje@gmail.com

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34