Afbeelding

Luctor Et Emergo

Algemeen

OLDENZAAL - De laatste weken zijn we overvallen door de verspreiding van het coronavirus dat u heeft aangezet om met mij te contacten. Veel verdrietige en emotionele vragen bereiken mij en bijzonder is dat veel jongeren bij mij aankloppen.

Beloofd is beloofd: geen publicaties en geen namen. Dat is de erecode die wij afspraken. In het netwerk wat ik door de jaren heen opgebouwd heb, hoor ik veel emotionele verhalen. Van zorgaanbieders, adviseurs, deskundigen en anderen. Maar ook hulpvragen die gunstig uitgepakt zijn voor de hulpvragen. Zo waren er ook de digitale ouderen, die lieten weten dat ze over nog meer aanvullende informatie beschikken die ze graag willen ventileren met name over de bezetting en de bevrijding. Ze weten mij te vinden en ze kwamen op de fiets uit Losser omdat ze de Bevrijdingskrant wel digitaal, maar niet in de hand hebben kunnen vasthouden. En het 17-jarig meisje die mij een app stuurde met lastige vragen, waar ik direct geen antwoord op wist, maar waar mijn vriend H die in het dagelijks leven professioneel met deze materie bezig is, behulpzaam kon zijn. Een nieuwe digitale vriendin uit Losser die een emotioneel verhaal op papier gaat zetten over dat baby'tje van een Joods echtpaar in Oldenzaal, dat niet was opgegeven bij de burgerlijke stand en dat door toedoen van die verrader - een agent nota bene - werd vermoord. Ik kijk naar buiten; de tulpenboom bij de overbuurvrouw, ze heeft de nachtvorst niet kunnen doorstaan. Ik heb maar kort kunnen genieten van haar tulpenpracht. Maar wij kunnen wel de nachtvorst doorstaan en nog meer, want er is een warme deken van mensen om ons heen. Wij zullen de strijd doorstaan tegen het coronavirus, de strijd tegen de eenzaamheid, de strijd tegen dementie de strijd tegen, oorlog, honger en geweld. Luctor Et Emergo: ik worstel en kom boven. Niet alleen maar samen.

Kaatjeknip april 2020.
Reactie:
Kaatjeknip@gmail.com

Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 39 minuten geleden
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 1 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 23 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 23 uur geleden
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum gisteren
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal gisteren
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 3 mei, 11:38
Afbeelding
Opening kulturhus De Mare op zaterdag 15 juni 3 mei, 10:48