Afbeelding

Het belang van een goede nachtrust

Algemeen

OLDENZAAL - Aan de Bisschopstraat 44 is Boxspringspecialist Oldenzaal gevestigd. Jan Geissler is de deskundige slaapadviseur die u alles kan vertellen over hoe u een succesvolle slaper kunt worden. Hij weet alles wat nodig is om tot een goede nachtrust te komen.

Een derde van ons leven brengen wij slapend door en ook een derde van alle mensen heeft last van slapeloosheid. Slechte slapers liggen lang wakker en worden vaak veel te vroeg wakker en zijn dan niet uitgerust. Goed slapen is noodzakelijk om goed te functioneren, aldus Geissler. Slecht slapen zorgt ervoor dat men overdag moe en prikkelbaar is, dat men zich moeilijk kan concentreren en dat het reactievermogen niet optimaal is. Tijdens het slapen moeten lichaam en geest tot rust komen en kan het lichaam zich herstellen van de inspanningen die overdag zijn gepleegd. Alles wat u overdag hebt ervaren, wordt verwerkt tijdens de slaap. Op jeugdige leeftijd ontwikkelen onze hersenen zich ook als wij slapen, maar hoe ouder we worden, hoe minder slaap wij nodig hebben. Over het algemeen is zes tot acht uur slaap per nacht gezond. Maar heeft u last van rugpijn? Slaapt u slecht? Voelt u zich de volgende ochtend niet goed uitgerust en fit voor het dagelijks handelen? Dan is aandacht voor een goede nachtrust een vereiste. Omdat we een derde van ons leven liggend doorbrengen kan het juiste en op u persoonlijk afgestemde slaapsysteem dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan een goede nachtrust.

Bodyscan
De wervelkolom is de maatstaf voor de juiste ligging in bed. Deze moet grotendeels zijn natuurlijke vorm behouden in rugligging en zijligging. Sinds kort beschikt Boxspringspecialist Oldenzaal over een uniek systeem, namelijk het Bodyscan-systeem. Het systeem van de Bodyscan is gebaseerd op het feit dat elke persoon uniek is en zijn of haar eigen vereisten heeft voor een goede nachtrust. Drie scans meten in verschillende houdingen alle relevante lichaamsafmetingen, zoals grootte van de schouders, het bekken, en de afstemming van de ligoppervlakken: taillebreedte, neksteun en de individuele wervelkolom. Het Bodyscan-ligsysteem ondersteunt de wervelkolom individueel waar nodig en past zich optimaal aan op het natuurlijke verloop van de wervelkolom.

Advies op maat
Voor een goede en juiste slaapplaats moet bij de aankoop van een bed rekening worden gehouden met factoren als grootte, gewicht, lichaamscontour, slaap- en liggewoonten. Loop eens binnen bij Boxspringspecialist Oldenzaal en laat u adviseren bij het aankopen van een bed, lattenbodem of matras dat geheel is afgestemd op uw lichaamsprofiel. Zie verder: www.boxspringspecialistoldenzaal.nl

Foto en tekst: Martin Meijerink

Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 21 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 21 uur geleden
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 22 uur geleden
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 23 uur geleden
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp gisteren
Afbeelding
Opening kulturhus De Mare op zaterdag 15 juni gisteren
Foto: Herbert Huizer
Mooie uitdagingen voor de Ronde van Overijssel gisteren
Afbeelding
Ontdek Hart van Noordoost-Twente online 3 mei, 08:00