Afbeelding

Column: Een bijzondere ontmoeting

Algemeen

OLDENZAAL - Vorige week ging ik gebak halen bij bakkerij Olde Keizer aan de Berkstraat, waar nu bakker Frans en zijn team gebak maakt en brood bakt.

Ik moest even wachten op mijn bestelling en kwam met een medewerkster in de winkel aan de praat. Ze zag het "Vergeet mij nietje" dat in het knoopsgat van mijn colbert stak. Ik maakte haar opmerkzaam dat dit "Vergeet mij nietje" een bijzondere betekenis had, namelijk dat ik wilde uitdragen en aandacht wilde vragen voor mensen met dementie. En in het bijzonder mensen in Oldenzaal. Ik raakte even een gevoelige snaar en merkte dat ze geëmotioneerd raakte.

Ze vertelde dat haar vader ook was getroffen door dementie en veel te vroeg was overleden. Spontaan haalde ik mijn "Vergeet mij nietje" uit het knoopsgat en gaf het aan haar. Met een bijzonder gevoel verliet ik de bakkerijwinkel.

Afgelopen donderdag kreeg ik Dorothy Oosting van RTV Oost Ziezo, Zondag op bezoek. Dus haalde ik 's morgens vroeg appelgebak bij bakkerij Olde Keizer en werd door de bakker Frans zelf geholpen. Ik vertelde hem wat mij die week er voor was overkomen met een van zijn medewerksters. Hij kende het verhaal en zie, juist kwam ze via de achteringang de winkel binnen. Bakker Frans stelde haar vol trots aan mij voor. "Mijn vrouw".

Ze had het verhaal aan hem verteld en vol trots ook toonde ze het "Vergeet mij nietje" op haar trui. Ik blijf het uitdragen was haar opmerking, warm aanbevolen door de vrouw van de bakker. Weer een ondernemersechtpaar dat gaat bijdragen aan een dementie vriendelijk Oldenzaal.

Kaatjeknip juli 2019
Reactie: knipkaatje@gmail.com

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 11 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 11 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34