De watermolen op het landgoed is een belangrijk onderdeel van het historische karakter én de unieke waterhuishouding in dit gebied.
De watermolen op het landgoed is een belangrijk onderdeel van het historische karakter én de unieke waterhuishouding in dit gebied. Foto: archief

Rondleiding landgoed Singraven

Algemeen

Het historische landgoed Singraven is met recht één van de mooiste plekken van Twente. Of je nu komt voor het historische huis of juist de mooie omliggende natuur van het landgoed, je ontdekt de bijzonderste plekken alleen met een rondleiding.

DENEKAMP - Het landgoed houdt geregeld rondleidingen door zowel het huis zelf als de rest van het landgoed. Op zondagochtend 13 augustus kunnen liefhebbers weer onder begeleiding van een gids een wandeling maken over het landgoed. Bekijk onder meer de bijzondere waterhuishouding en bezoek plekken die normaliter niet toegankelijk zijn. Zet alle zintuigen op scherp en ga mee!

Praktische informatie
De rondleiding start om 08.00 uur vanaf de landgoedwinkel tegenover restaurant de Watermolen. Men is ongeveer twee uur onderweg om alles te ontdekken. Deelname aan de rondleiding met gids kost 5 euro per persoon. Men vraagt wel om dit contant af te rekenen. Trek verder goede wandelschoenen aan, aangezien men de natuur in gaat. Aanmelden kan bij Annemarie Lutke Veldhuis via 06-12 07 66 30 of bij de landgoedwinkel. Kijk voor meer informatie over activiteiten op het landgoed op: www.singraven.nl 

Slechts één op de vijf mensen heeft een EHBO-diploma. Meer mensen met deze basiskennis zou erg fijn zijn.
EHBO Rossum-Saasveld biedt dit najaar een basiscursus EHBO aan 14 mei, 13:29
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Afbeelding
Ontdek de geheimen van Huis Singraven 14 mei, 12:56
Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 14 mei, 10:25
Afbeelding
Campagne: let iets vaker op de snelheid in het verkeer 13 mei, 13:07
Hoewel wespen vaak als hinderlijk worden ervaren, spelen ze een belangrijke rol in het ecosysteem.
Komt de tijd van wespen er weer aan? 13 mei, 13:02
Afbeelding
Vakantiegeld komt eraan! 13 mei, 10:31
Afbeelding
Nominaties voor het sportgala 12 mei, 14:05