Pip Vloothuis en Joyce de Witte verzorgen de hardloopclinics voor beginners.
Pip Vloothuis en Joyce de Witte verzorgen de hardloopclinics voor beginners.

Hardloopclinic voor beginners van de Dom Verdan Loop in Reutum

Algemeen

De organisatoren van de Dom Verdan Loop die op zondag 25 juni gehouden zal worden, organiseren ook weer een hardloopclinic voor beginners. Iedereen die graag mee wil lopen bij het evenement maar nog niet getraind is, kan deelnemen.

REUTUM - De laagdrempelige trainingen gaan op dinsdag 7 maart van start en worden verzorgd door de ervaren trainers Pip Vloothuis en Joyce de Witte. Zij helpen het hardlopen op een gezonde en plezierige manier te ervaren en prepareren deelnemers voor de start van de allervroegste hardloopwedstrijd van Nederland. De clinic is speciaal ontworpen voor beginnende hardlopers en ex-hardlopers die de sport weer op willen pakken.

De doelstelling is om op verantwoorde wijze en aan de hand van een trainingsschema te werken naar een halfuur aan één stuk hardlopen, zodat men aan het eind van de clinic vol vertrouwen mee kan doen aan de Dom Verdan Loop 5 KM. Tijdens de trainingen wordt er aandacht besteed aan onder andere loophouding, looptechniek, ademhaling en het juiste looptempo.

De trainingen worden verzorgd door Pip Vloothuis en Joyce de Witte. Joyce is opgeleid tot fysiotherapeute en heeft in het verleden verschillende (beginners)loopgroepen begeleid. Pip heeft twee sportstudies afgerond (Sport & Bewegen en Sportkunde) en is werkzaam als sportbegeleider voor mensen met psychische klachten. Ze heeft ruim 10 jaar ervaring als hardloop- en bootcamp trainer. “We vinden het vooral belangrijk dat je lol krijgt in het hardlopen en dat je na deze hardloopclinic voor beginners zelf met plezier enkele keren per week op pad gaat en kunt genieten van het hardlopen in de buitenlucht. Deze clinic is in de eerste plaats niet gericht op snelle tijden of op grote afstanden, maar op basis van een goed aangeleerde techniek en loophouding. Zonder blessures hardlopen, heerlijk alleen of samen Dom Verdan!” aldus Manon Frieling (initiatiefnemer hardloopclinic voor beginners) en Ilse ter Haar (voorzitster van de Dom Verdan Loop).

De hardloopclinic voor beginners bestaat uit 30 trainingen die zullen plaatsvinden op dinsdagavond om 19.30 uur en op vrijdagochtend om 09.30 uur. De trainingen duren ongeveer één uur en starten op dinsdag 7 maart 2023. Naast het volgen van de hardloopclinic is het de bedoeling dat je één keer per week (liefst in het weekend) zelf een training doet. Deelname kost 75 euro. Voor meer informatie en inschrijven bekijk dan: www.domverdan.nl 

VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 26 apr, 15:01