Neppe uitvaarten bedoeld om het juiste beeld te vertonen op de websites. (Foto: Shutterstock)
Neppe uitvaarten bedoeld om het juiste beeld te vertonen op de websites. (Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

Crematoria Twente zoekt aantal figuranten voor neppe uitvaarten

Op de vier locaties van Crematoria Twente wordt een fotoproject gehouden waarbij een nep-uitvaart in scène zal worden gezet, hiervoor zijn ze op zoek naar figuranten.

TWENTE - Op dit moment zijn het veelal lege aula's en gastenkamers die te zien zijn wanneer je de website bekijkt van Crematoria Twente. Ze geven vaak niet juiste uitstraling.
Het Crematoria Twente wil daar verandering in brengen door op elke locatie een andere ‘soort' plechtigheid te houden en dus fictieve uitvaarten in scène zal zetten. Van traditioneel tot informeel, van een jong overledene naar een ouder iemand, van koffie tot een borrel.


Van deze fictieve uitvaarten worden foto's gemaakt die het crematorium zal gebruiken als beeldmateriaal voor de website en voor social media. Om de fictieve uitvaarten tot uitvoering te brengen zijn er veel figuranten nodig, die de uitvaart van begin tot eind willen bijwonen. Een unieke mogelijkheid om aan te sluiten bij dit bijzondere project. Oud of jong, iedereen is welkom.
Zaterdagmiddag 3 juni in Oldenzaal, zaterdagochtend 1 juli in Enschede, zondagochtend 9 juli in Borne en in het Najaar van 2023 in Almelo (datum nog niet bekend). De fictieve uitvaarten zullen naar verwachting een dagdeel in beslag nemen. Vooraf zal er informatie worden gegeven wat men kan verwachten en aansluitend begint de fictieve uitvaart met na afloop een echte nazit. Aanmelden voor dit project kan tot 31 mei via fotoproject@crematoriatwente.nl ter attentie van Marriët de Beer. Graag bij het aanmelden een voorkeurs dag/beschikbaarheid vermelden en een recente foto meesturen. Voor overige vragen kan contact opgenomen worden met Marriët middels bovengenoemd email adres. Kijk voor meer informatie zoals tijd en locatie op www.crematoriatwente.nl/nl/over-ons/nieuws/detail/figuranten-gezocht

informatie