Nachtwandeling (Foto: Jacob van der Weele)
Nachtwandeling (Foto: Jacob van der Weele) Foto: Jacob van der Weele

Gids leidt deelnemers door de natuur

Landschap Overijssel houdt op woensdagavond 7 juni de avondwandeling ‘Wilde planten en bronnen’ in het Dal van de Mosbeek. Met een gids gaan de deelnemers mee op pad naar plekken waar bijzondere en vaak zeldzame planten groeien. 

MANDER - Deelnemers leren ook meer over het bronnenlandschap van het Dal van de Mosbeek. Een bijzondere en vooral ook interessante wandeling. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Dat het Dal van de Mosbeek een bijzonder gevarieerd landschap heeft, is al snel te ontdekken tijdens deze avondwandeling. 

Bos, beekjes, bronnen, heide en houtwallen, ze zijn allemaal te zien tijdens de wandeling. Maar het gebied is ook rijk aan wilde planten, vele zijn zeldzaam en wettelijk beschermd. Zo gaan ze onder meer op zoek naar de parnassia en klokjesgentiaan. Onderweg zien ze ook planten als beenbreek, zonnedauw en blauwe knoop. Een groot aantal bloemen, waaronder de klokjesgentiaan werd vroeger gebruikt als geneeskrachtig kruid maar bijvoorbeeld ook om verfstof te maken. Deze en meer interessante weetjes zijn te horen onderweg van de gids. Hij neemt ook loepjes mee.

Aanmelden
Aanmelden moet van te voren via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.

Kosten
De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.


Nog geen donateur?
Donateur worden is een manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter zij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Voor meer informatie www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Het landschap wordt al tachtig jaar beschermt en ontwikkelt

Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of meer informatie? Stuur een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3.000 grondeigenaren, 9.000 donateurs, 7.000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel.

Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven is, is te vinden op www.landschapoverijssel.nl

Pen