TVC ’28 lijkt het kampioenschap te verspelen na een nederlaag tegen vv Emmen.
TVC ’28 lijkt het kampioenschap te verspelen na een nederlaag tegen vv Emmen. Foto:

TVC '28 pakt geen punt in duel tegen VV Emmen

Op Sportpark 'De Grote Moat' werd er om 14.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd tegen vv Emmen. De voorlaatste wedstrijd van het seizoen voor TVC, en dus een belangrijke wedstrijd met oog op het kampioenschap.

TUBBERGEN - De wedstrijd begon met een valse start voor de koploper. In de 8e minuut zag doelman Ruud Hesselink er niet goed uit bij een inzet van vv Emmen, waardoor de bal in het doel rolde: 0-1. TVC was even van slag waardoor een direct antwoord uitbleef. In de 26e minuut zag Stef Roelofs zijn kopbal net over het doel gaan. Hierna volgden nog enkele halve kansen voor TVC, maar de grootste kans was weer voor vv Emmen. Ditmaal hield Ruud Hesselink zijn ploeg op de been door de inzet van de doorgebroken speler van Emmen te pareren. Tot aan de rust kreeg TVC weer enkele kleine kansen maar de overtuiging miste in de afronding.
Hierdoor ging de ploeg van Michiel Mensink met een 0-1 achterstand de rust in.

Tweede helft

Na de rust begon TVC goed aan de tweede helft. In de 48e minuut lag de bal al in het net; Stefan Huiskes werkte de bal in het net na een voorzet van Koen Fleer. Enkele minuten later negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel, waardoor Emmen kon aanleggen voor de 1-2. Okke Schepers ronde kort daarna de bal af in de linkerhoek. Weer de koppen omhoog bij TVC, maar weer werd de hoop aan flarden geschoten door Emmen.

De scheidrechter negeerde een tweede maal een duidelijk vlagsignaal voor buitenspel, en uit de daaropvolgende aanval werd er een penalty gegeven voor Emmen, die benut werd. Het restant van de wedstrijd probeerde TVC nog deze tegenslag recht te zetten. Door dit verlies verliest TVC de beste kaarten voor het kampioenschap.
Ondanks de nederlaag staat de ploeg uit Tubbergen nog wel bovenaan in de competitie. Echter hebben ze wel één wedstrijd meer gespeeld dan hun concurenten.

Deze week speelt TVC de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen GVAV Rapitidas. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in het hoge noorden; Groningen.