Autisme is een heel diverse stoornis; omgaan met iemand autisme kan dan soms een puzzel zijn. De lezing geeft praktische informatie op dit vlak.
Autisme is een heel diverse stoornis; omgaan met iemand autisme kan dan soms een puzzel zijn. De lezing geeft praktische informatie op dit vlak.

Lezing over autisme in Tubbergen op 15 juni

Algemeen

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) houdt op donderdag 15 juni een lezing over autisme. Onder de noemer ‘Geef me de 5’ worden mensen wegwijs in autisme en de benadering van mensen die dit hebben.

TUBBERGEN - Er is nu nog vaak een mate van onbegrip over autisme. Zeker voor mensen die wat minder bekend zijn met deze spectrumstoornis kan het een uitdaging zijn om hier passend mee om te gaan. De ervaren trainers van ‘Geef me de 5’ zijn volgens SWTD echte tolken voor mensen met autisme: ze weten precies wat iemand met autisme nodig heeft en vertalen dit direct naar toepasbare, praktische handvatten.

Vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten krijgt men uitleg over hoe de informatieverwerking verloopt bij iemand met autisme. Door te kijken naar de oorzaak leert men het gedrag beter te begrijpen. Herkenbare voorbeelden en praktische oplossingen helpen hierbij. De lezing is voor iedereen die dagelijks omgaat met iemand met autisme; er is ook gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is op donderdag 15 juni van 19.30 tot 21.30 uur in ‘t Oale Roadhoes in Tubbergen. Aanmelden via e.harmsen@swtd.nl of 06-38 59 43 69