Afbeelding
Foto:

Op bezoek bij de boeren op Open Boerderijdagen

TWENTE - Op vrijdag 19 en maandag 29 mei worden weer de Campina Open Boerderijdagen gehouden. De insteek laat zich raden: het bedrijf wil mensen graag kennis laten maken met de boer áchter het product wat men in de supermarkt aantreft.

De Open Boerderijdagen worden dit jaar voor de zestiende keer gehouden door heel Nederland. Deelnemende bedrijven houden dan een gezellig programma met rondleidiingen, boerenbingo, proeverijen en een educatief tintje.


In Overijssel doen dit jaar zeven boerenbedrijven mee met de Open Boerderijdagen. In onze regio kan men terecht bij melkveehouderij De Reimer in Fleringen. Deze is op vrijdag 19 mei geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Verder zijn er deelnemende bedrijven in Heeten, Blankenham, Giethoorn, Eerbeek, Raalte en Lutten. Kijk voor meer informatie op: www.campina.nl/boerderijdagen


De bedrijven kampen uiteraard ook met de nodige uitdagingen, bijvoorbeeld met de aanhoudende stikstofproblematiek. Tegelijk willen ook zij graag duurzamer werken, ook omdat dit voor de consument zelf een belangrijker thema is geworden door de jaren heen. De deelnemende bedrijven laten dan ook graag zien wet zij doen op het gebied van duurzaamheid in een boerenbedrijf.