Negen basisscholen nemen het tegen elkaar op tijdens de Week van Tubbergen Toont Talent.
Negen basisscholen nemen het tegen elkaar op tijdens de Week van Tubbergen Toont Talent. Foto:

Teken- en fotowedstrijd in de Week van Tubbergen Toont Talent

De leerlingen van de negen basisscholen in Tubbergen van TOF Onderwijs nemen op verschillende manieren deel aan de Week van Tubbergen Toont Talent, die gehouden wordt van 11 tot en met 18 juni.

TUBBERGEN - De organisatie van deze week in Tubbergen heeft de naam veranderd naar Tubbergen Toont Talent, om zo herkenbaar mogelijk te zijn. Op allerlei gebieden kan men meedoen aan deze week. De leerlingen van de basisscholen en 't Canisius doen hieraan ook mee. Zo zijn er weer werkstukken gemaakt voor het wissellijstenproject door de basisschoolleerlingen, die hangen in De Borgstaete, De Eschede, De Eeshof, Sniedershof, Brokelman en De Aanleg. Dit project is in samenwerking met de Eeshof en de Woningstichting tot stand gekomen. Op de foto zijn de nieuwe kunstwerken te zien in De Aanleg, gemaakt door de leerlingen van de Aloysiusschool. In totaal zijn er 250 werken nodig om alle wissellijsten te voorzien, in de maand mei worden de andere lijsten weer voorzien van nieuwe kunstwerken. Naast dit project is er een kleurwedstrijd voor de leerlingen van groep 1 tot en met 4 en een tekenwedstrijd voor de groepen 5 tot en met 8. Deze zijn op alle scholen uitgedeeld en kunnen worden ingeleverd bij de scholen en de bibliotheek. 


De leerlingen van 't Voortgezet Onderwijs en wonend in Tubbergen kunnen meedoen met een fotowedstrijd. De opdracht voor de teken- en fotowedstrijd is vrij eenvoudig: Tekenen: maak een eigen tekening. Wat vind jij mooi, wat is voor jou kunst? Je mag kleuren, verven, plakken, kortom alle technieken gebruiken. Foto: maak een eigen foto en creƫer je eigen kunstwerk. Wat vind jij mooi, wat is voor jou kunst? Het is aan iedere kunstenaar om te kiezen wat hij of zij mooi vindt. De kleurplaat is speciaal gemaakt door Nicole Tanke-Welberg, ze is bekend als juf binnen de TOF, maar ook van haar eigen kunstatelier TheArtParty. Als uitgangspunt heeft Nicole de negen kunstwerken uit de Tubbergse dorpen van Gert Sennema genomen. In de week van 11 tot en met 18 juni worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Tijdens de Week van Tubbergen Toont Talent worden er diverse activiteiten gehouden.

Afbeelding