Afbeelding
Foto:

Zingen bij Willemien

OLDENZAAL - Het carnaval is in aantocht; ook wij verheugen ons weer. Zingend gaan we terug in de tijd van toen. De liedteksten drijven boven in het geheugen en vervaagde beelden komen terug op het netvlies. Carnaval in de Boeskoolstad, alaaf roept eenieder. Het wordt een druk programma voor de Stadsprins en zijn Sik. Wij, de zangers van het dementie vriendelijke Meezingkoor Vergeet mij niet, zijn ook van de party.

Meer dan 500 mensen met dementie leven in ons Boeskoolstadke en meer dan 1.000 naasten zorgen ervoor dat zij die aandacht en zorg krijgen die nodig is. Afgelopen woensdagavond spraken wij af dat wij als Meezingkoor ook carnaval gaan vieren. Op gepaste wijze. Dat doen wij op woensdag 15 februari om 19.00 uur in Willemien. We verkleden ons, gaan terug in de tijd, en verplaatsen ons in de tijd van toen. Toen, dat roept herinneringen op, herinneringen die we samen willen herbeleven. 


We gaan zingen met Paultje Smudde † over het Oldenzaalse singelplan van destijds en ook het Oldenzaalse lijflied 'de Jeskes Oet' zingen we zonder repetitie vooraf. Wilt u ook deelnemen met uw dementerende ouder of vriend kom dan woensdag 15 februari om 19.00 uur naar Willemien aan de Wilhelminastraat in Oldenzaal. Wij als Meezingkoor laten carnaval niet zo maar voorbijgaan.

Tekst/foto: Martin Meijerink

Pen