Na het individuele gesprek met beide partijen volgt een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie. Met hopelijk een positieve uitkomst.
Na het individuele gesprek met beide partijen volgt een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie. Met hopelijk een positieve uitkomst. Foto: Shutterstock

Buurtbemiddeling zoekt naar nieuwe vrijwilligers

Algemeen

Buurtbemiddeling Dinkelland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij gaan dan, na een passende opleiding, bemiddelen waneer buren een conflict hebben.

DINKELLAND - In Nederland leven we dicht op elkaar. Er kunnen dan gemakkelijk kleine ergernissen ontstaan over bijvoorbeeld de parkeerplaats voor de deur, geluid van kinderen en dieren of de overhangende begroeiing uit buurman’s tuin. Zo’n conflict kan helaas maar al te makkelijk ontaarden in een echte ruzie. Bij buurtbemiddeling worden vrijwilligers ingezet die het gesprek aangaan met beide buren om de oorzaak te achterhalen. Vervolgens stellen zij een oplossing voor waar beide buren dan mee verder kunnen. Deze bemiddelingsgesprekken worden dan op een neutrale plek gehouden. De bemiddelaars kunnen bij veel simpele conflicten ingezet worden, maar bijvoorbeeld niet wanneer er psychische problemen of verslaving in het spel is.

Buurtbemiddeling Dinkelland zoekt nu nieuwe mensen die deze uitdaging aan willen gaan. Een flexibele, onpartijdige, open en respectvolle houding zijn belangrijk. Belangstellenden kunnen contact opnemen met coördinator buurtbemiddeling Mariska Jogems via m.jogens@swtd.nl of 06-15 11 02 35.