De deelnemers en begeleiders mogen trots zijn op het mooie nieuwe insectenhotel.
De deelnemers en begeleiders mogen trots zijn op het mooie nieuwe insectenhotel.

Leerboerderij STAYBLE bouwt nieuw insectenhotel

Algemeen

De deelnemers en begeleiders van de afdeling hout van leerboerderij STAYBLE uit Mander zijn ontzettend trots bij het plaatsen van een insectenhotel in het Hengelose Laurapark. Ze hebben dan ook een perfecte prestatie geleverd met het bouwen van deze gloednieuwe blikvanger. 

MANDER - Het initiatief voor plaatsing van een insectenhotel komt uit de Hengelose buurt zelf. Buurtbewoner Nico de Boer heeft bij de gemeente een Buurtbon aangevraagd. De aanvraag werd gehonoreerd waarna STAYBLE aan de slag kon. ‘’Het resultaat is prachtig’’, zegt Nico. Op de foto staan van links naar rechts: Rodney, Arjan, Rein, wijkbeheerder Dennis Berends, Jan, buurtbewoner Nico de Boer en Frank.

Een insectenhotel is precies wat de naam aangeeft: een fijne plek voor insecten om in te wonen. Er zijn diverse ‘kamers’ ingericht waar de diverse soorten insecten zich thuis kunnen voelen. De afgelopen jaren werden in de regio al veel van deze insectenhotels geplaatst. Deze dragen namelijk bij aan het in stand houden van de lokale insectenpopulaties. Deze zijn weer belangrijk voor de biodiversiteit in de omgeving van het nieuw geplaatste insectenhotel.