Afbeelding

Verduurzamingsadvies voor Oldenzaalse verenigingen

Algemeen

De gemeente Oldenzaal ondersteunt sport- en cultuurverenigingen met het verduurzamen van hun accommodatie met professioneel advies.

OLDENZAAL - Veel verenigingen denken na over het verduurzamen van hun accommodatie of zijn hier al mee bezig. Er kan veel geld bespaard worden door minder energie te verbruiken of juist door energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Sommige verenigingen in Oldenzaal zijn hier al goed mee op weg, anderen zijn nog zoekende. 

De gemeente biedt alle sport- en cultuurverenigingen een advies aan om inzicht te krijgen in de mogelijkheden tot energiebesparing en energieopwekking. Daarvoor neemt de gemeente een adviesbureau in de arm. Hierbij wordt ook gekeken hoe de maatregelen het best gecombineerd kunnen worden met het meer jaren onderhoudsplan van de vereniging. 

Zoals bij veel veranderingen is ook bij het verduurzamen van accommodaties het gedrag van beheerders en gebruikers van belang om de noodzakelijke besparing en verduurzaming te realiseren. Hier kan dus ook de nodige winst behaald worden.