Er zal ook dit jaar weer veel glaskunst te zien zijn op bijzondere plekken.
Er zal ook dit jaar weer veel glaskunst te zien zijn op bijzondere plekken. Foto: Tonny Nijkrake

Glasrijk zoekt dit jaar bijzondere verbindingen

Glasrijk Tubbergen komt er weer aan! Van 29 september tot en met 2 oktober staat Tubbergen weer geheel in het teken van de glaskunst.

TUBBERGEN - Afgelopen jaar vierde het evenement, ondanks de corona-uitdagingen, toch een zeer geslaagd 25-jarig jubileum. Dit begon ooit met een liefde voor de gebrandschilderde glas in lood ramen in de basiliek en groeide door de jaren heen uit tot zo'n beetje het grootste glaskunstevenement van Europa. Ruim 850 kunstenaars uit 35 verschillende landen waren van de partij door de jaren heen. Kijk ook op de website: www.glasrijk.nl

Niet verrassend zijn er ook dit jaar weel kunstenaars en disciplines te bewonderen. De rode draad in de getoonde werken is dit jaar het thema 'X-over', oftewel crossover. Een koppeling van glaskunst met andere kunstvormen en nieuwe media. "Dit geeft nieuw elan aan de traditionele zeggingskracht van dit materiaal. Soms speelt het glas dan een onderschikte rol maar herdefinieert het je kijk op deze kunstvorm op een aantrekkelijke en verrassende wijze. Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs.", aldus curator Renée Korbee.