Breng dit weekend ook eens een bezoekje aan een molen!
Breng dit weekend ook eens een bezoekje aan een molen!

Open Dag bij de molens van de Molenstichting Lattrop-Tilligte

Algemeen

Naast de nationale Molendag in mei vindt in september de jaarlijkse Overijsselse Molendag plaats. Zaterdag 10 september zijn belangstellenden weer van harte welkom om de vier korenmolens van de Molenstichting, in Denekamp, Lattrop en Tilligte, te komen bezoeken. Ook watermolen Singraven, die in beheer is bij de stichting, is zaterdag(middag) geopend.

LATTROP - Molendag (tevens Nationale Monumentendag) is een prima gelegenheid om kennis te maken met deze monumentale bouwwerken. De molenaars geven gratis rondleidingen waarbij tekst en uitleg wordt gegeven over de bouw en de werking van de molen.

Daarmee willen de molenaars tevens een indruk geven van het molenaarschap, in de hoop mensen enthousiast te maken om zich aan te melden als vrijwilliger: als assistent- of leerling-molenaar, als molengids, bij het onderhoud van de molens en de diverse andere activiteiten van de stichting. Wie zaterdag op tijd is kan meelopen bij het draaiklaar maken van de molen, zoals het op de wind draaien van de kap met het wiekenkruis en het voorleggen van de molenzeilen.

Drie van de vier windmolens openen vanaf 10.00 uur hun deuren: de Nicolaasmolen en de Borgelinkmolen in Denekamp en de Oortmanmolen in Lattrop en zijn geopend tot ca.15.00 uur. De Westerveldmolen in Tilligte en de Watermolen Singraven zijn te bezoeken vanaf 13.30 uur en sluiten tegen 16.00 uur. Kortom: wie altijd al (weer) eens een kijkje in één van de korenmolens of de watermolen Singraven heeft willen nemen: Molen- en Monumentendag op zaterdag 10 september is er een prima gelegenheid voor. En zoals al vermeld: de entree en rondleidingen zijn deze dag geheel gratis.

Kijk voor meer informatie over het werk van de molenstichting Lattrop-Tilligte ook op: www.demolenstichting.nl