De pandemie gooide de afgelopen twee jaar roet in het eten, maar nu is Graham Gouldman dan eindelijk te zien in Oldenzaal.
De pandemie gooide de afgelopen twee jaar roet in het eten, maar nu is Graham Gouldman dan eindelijk te zien in Oldenzaal. Foto:

Graham Gouldman na twee jaar te zien op Oldenzaal Muzikaal

Volgende week vrijdag, 9 september, is weer Oldenzaal Muzikaal! Het is de 29-ste editie van dit gezellige muzikale evenement. Het wordt eenmalig gehouden op de tweede vrijdag van september, louter om het tourschema van hun headliner te accommoderen: Graham Gouldman van 10CC is namelijk te gast in de Boeskoolstad.

OLDENZAAL - Hij schreef klassiekers zoals 'I’m not in love', 'Dreadlock Holiday', 'No Milk Today' (Herman’s Hermits) en 'Bus Stop' (The Hollies). Met zijn programma “Heart full of songs” zal hij zijn mooiste hits laten horen in de Oldenzaalse Stadstuin.


Gouldman zou aanvankelijk al in 2020 te gast zijn op het muziekfestival. Echter kon dit door corona twee jaar lang niet gehouden worden. "Het is mooi dat hij twee jaar met ons is meeverhuisd", aldus Olaf Bos namens de organisatie. "De contacten met de boeker en management van Graham Gouldman waren heel goed en de vorige twee jaren hebben we steeds op tijd de vinger aan de pols gehouden of het allemaal wel door kon gaan vanwege de maatregelen. Hierbij keken we steeds weer  een jaar vooruit. En dat twee keer over. Het had zomaar gekund dat onze hoofdact was weggeglipt omdat het misschien niet meer paste." De verschuiving van het festival is dan ook louter om zijn drukke tourprogramma te kunnen accommoderen. Dit leverde een flinke puzzel op. De eerste vrijdag van september staat hij met 10CC in Dublin.


Het festival is wederom volledig gratis te bezoeken. "Na twee bijzondere jaren zijn alle sponsoren, gemeente en andere instellingen ons weer goed gezind en daar zijn we heel blij mee!" Dit jaar is er ook een mogelijkheid voor alle bezoekers om een donatie te doen via www.oldenzaalmuzikaal.nl. Met elke euro is de organisatie uiteraard erg blij.

In totaal zijn er 12 acts te zien op 9 podia. Graham Gouldman is te zien in de Stadstuin, evenals het Wild Honey Acoustic Trio en Michael Jackson Tribute. De overige acts zijn te zien in de lokale horeca. Nieuwkomer dit jaar is café Olde Weghuis in Berghuizen. Hier staat de band “Purple D” die alle klassiekers van Deep Purple ten gehore zal brengen. Terug van weggeweest is het Theatercafé van Stadstheater de Bond met een lekkere bluesband “King Mojo”. Ter Stege heeft dit jaar maar liefst twee bands.

Kijk voor het totale programma van Oldenzaal Muzikaal 2022 en meer informatie ook op de website: www.oldenzaalmuzikaal.nl