Afbeelding

Nederlaag FC Twente bij bezoek aan FC Volendam

FC Twente heeft zondag een kleine 0-1 nederlaag moeten incasseren. De Twentse hoofdmacht ging op bezoek bij FC Volendam. Hoewel de Tukkers met name in de beginfase van het duel mooie kansen kregen, bleven deze echter onbenut.

ENSCHEDE - FC Twente begon sterk aan het duel, waarbij Ricky van Wolfswinkel en Christos Tzolis mooie kansen wisten te creëren. Van Wolfswinkel kwam twee keer goed in de buurt van een treffer, maar doelman Filip Stankovic bleek te sterk. Ook Tzolis schoot de bal voorlangs.

In de rust werd wat gesleuteld aan de opstelling, waardoor Max Bruns voor Pröpper in de plaats kwam en Michel Vlap voor Sem Steijn. Vlap wist in de tweede helft een mooie kans te maken, maar kon uiteindelijk het net niet vinden. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, waardoor een 0-0 eindstand lange tijd aannemelijk was. Uiteindelijk wist FC Volendam toch nog een treffer te maken: Lequincio Zeefuik zette de 1-0 eindstand op het bord.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (76' Everink), Hilgers, Pröpper (46' Bruns), Smal, Zerrouki, Sadilek, Steijn (46' Vlap, 85' Ugalde), Rots (71' Cerny), Van Wolfswinkel, Tzolis (71' Misidjan).