Wandelen én culinair genieten; het kan tijdens de Bourgondische Wandeling op zondag 11 september.
Wandelen én culinair genieten; het kan tijdens de Bourgondische Wandeling op zondag 11 september. Foto:

Bourgondische Wandeling in Weerselo op zondag 11 september

Wandelen is hip, gezellig en goed voor je. Immers zoals de oude Griekse geleerde arts Hippocrates eeuwen geleden al zei: ‘Wandelen is het beste medicijn!’. Of dat ook echt de aanleiding was voor Rob Vreeswijk en Maarten Ensink toen zij drie jaar geleden begonnen met de Bourgondische Wandeling laten we even in het midden. Feit is dat het in drie jaar tijd is uitgegroeid naar het grootste culinaire wandelevenement in Twente! Maar wat maakt het dan zo uniek?

WEERSELO - Wat ooit begon als éénmalige activiteit is nu uitgegroeid tot een regionaal wandelevent. Rob Vreeswijk, organisator Bourgondische Wandeling: “Deze wandeling móet je sowieso één keer gedaan hebben. Daarna wil je niet anders meer en noteer je gelijk alle data in je agenda. Wandelen over prachtige (zand)wegen door bossen en over particuliere paden die normaliter niet toegankelijk zijn. Genieten van heerlijke culinaire gerechten met bijpassende wijn (of bier) en live muziek. Een perfecte combinatie voor een sportieve activiteit samen met je vrienden, familie, partner of collega’s.” De Bourgondische Wandeling is op zondag 11 september in Weerselo en op zondag 30 oktober in Losser.


De Bourgondische Wandeling doet haar naam eer aan. Maar liefst zeven gangen met bijpassende wijn, een speciaalbier of fris staan voor u klaar op hele mooie, idyllische plekjes in Twente. Daarnaast is er op elke unieke locatie midden in de natuur live muziek aanwezig om volledig in een passende stemming te komen. Genieten met een grote G, dat is de Bourgondische Wandeling elk jaar in september. Iedereen dient zich vooraf aan te melden via de website. Dit is nodig voor een goede inkoop en voorbereidingen van alle culinaire verrassingen. Bij het aanmelden kan men kiezen uit drie verschillende arrangementen; Fris: € 46,50. Wijn: € 53,50. Speciaalbier: € 53,50. Parkeren is gratis.


Voor vegetariërs zijn er alternatieven op het vlees en vis. Dit kan bij het aanmelden aangegeven worden. Net als eventuele allergieën of diëten. Kijk op: https://bourgondischewandeling.nl

Pen