Miracle is het beste te herkennen aan de unieke witte aftekening op zijn voorhoofd.
Miracle is het beste te herkennen aan de unieke witte aftekening op zijn voorhoofd. Foto:

Isabella hoopt na
17 jaar op wonder

Isabella van Renswoude uit Zenderen hoopt elke dag weer op een wonder: om herenigd te worden met haar geliefde connemarapony Miracle. Een tragisch verhaal dat inmiddels al ruim 17 jaar duurt. Met hopelijk een waar wonder om het af te sluiten.

TWENTE - Isabella van Renswoude nam afgelopen week contact op met de redactie om haar een oproep te doen met haar bijzondere verhaal. Dit begon in 2005; haar partner Harry komt te overlijden als gevolg van een ongeluk. Met hem deelde zij de passie voor de paardensport; specifiek het tweespan rijden, met pony's Dustin en Miracle. Omdat het tweetal niet getrouwd was, worden Harry's bezittingen het juridisch bezit van zijn familie. Zij hebben niets met de paarden en ze worden dan ook verkocht. Een tragedie bovenop het verlies van haar partner. 


Wat volgt is een jarenlange zoektocht in binnen- en buitenland. Van Renswoude doet uiteenlopende oproepen via de media, bij maneges, ze schrijft brieven naar exporteurs - zelfs een paragnost kwam er aan te pas. Dat de aanhouder wint blijkt vlak voor de kerstdagen afgelopen jaar: ze vindt pony Dustin eindelijk terug. Inmiddels 24 jaar oud. Volgens Isabella herkende hij haar meteen; hij kwam enthousiast hinnikend naar haar toe lopen bij het emotionele weerzien. En: hij gaat ook nérgens meer heen; ze wil Dustin een mooie oude dag geven met de zorg die hij verdient.

Van Renswoude hoopt ook op een tweede wonder: de hereniging met haar connemarapony Miracle. Hij is bruin-zwart met een herkenbare witte aftekening op zijn voorhoofd die altijd uniek is. Miracle is inmiddels 22 jaar oud. Dit is een flinke uitdaging, zo blijkt wel uit haar relaas. Miracle's officiële naam in zijn paspoort en inentingsboekje is 'Miracle van de Kiboets'. Pogingen om hem te vinden zijn lastig; Miracle is door de jaren heen vaak verhandeld, waarbij de naam van de nieuwe eigenaar nooit geregistreerd werd. Ook via de chip en levensnummer is hij niet terug te vinden. Het is goed mogelijk dat de huidige eigenaren hem een andere naam gegeven hebben en dus niet weten dat het gaat om Miracle.

Het paardenpaspoort is niet iets wat veel eigenaren regelmatig controleren. Omdat Miracle een ruin is - een gecastreerde hengst - is fokken toch niet mogelijk. En dan kijk je als eigenaar eigenlijk niet vaak naar dit document. Van Renswoude roept mensen met een connemarapony die lijkt op Miracle dan ook op om het bijbehorende paspoort te controleren voor de specifieke chipnummers en andere concrete data. Alleen zo weet zij zeker dat het ook echt om Miracle gaat.

Miracle's moeder is 'Snoopy van de Leliaard', zijn vader 'Norlands Mr. Swing King'. Het levensnummer is 000vb1402 en zijn chipnummer is 528210000433100. Zijn hoogte/stokmaat is rond de 138 centimeter.

Isabella heeft aanwijzingen dat Miracle momenteel in of om Enschede zou kunnen zijn. Zij roept mensen dan ook op om uit te kijken naar het dier. Wel benadrukt zij om goed de foto's te bestuderen. Zij krijgt regelmatig goed bedoelde tips van mensen, maar het blijkt dan vaak te gaan om een 'gewone' pony en niet haar specifieke connemarapony Miracle.

Haar hoop is natuurlijk dat de huidige eigenaren de pony aan haar willen verkopen of over willen dragen; zo kan zij Miracle weer herenigen met maatje Dustin en hem een passende, mooie oude dag bieden na al deze jaren van rondzwerven in onzekerheid. Weet u meer over Miracle's mogelijke verblijfplaats op dit moment, of bent u wellicht zelf de huidige eigenaar van Miracle? Neem dan contact op met Isabella van Renswoude via amoreellaisa@gmail.com

Afbeelding
Pen