Afbeelding

Het nieuwe college kan aan de slag!

Algemeen

De gemeente Dinkelland heeft deze dinsdag de laatste items afgerond met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen. De drie Dinkellandse wethouders zijn nu namelijk benoemd, waarmee de raad en college eindelijk aan hun nieuwe periode kunnen beginnen.

DINKELLAND - Het college bestaat uit burgemeester John Joosten, gemeentesecretaris Coen Luttikhuis en drie wethouders. Voor Lokaal Dinkelland neemt Richard de Way deel aan het college, voor de VVD Benno Brand en voor Progressief Dinkelland Cel Severijn. Samen gaan zij de komende vier jaar Dinkelland besturen.

Een nieuw gezicht is Richard de Way. Richard is als voormalig directievoorzitter van Rabobank Twente Oost goed bekend met de regio Noordoost-Twente. De Way was ruim 36 jaar actief voor de Rabobank. Een bekender gezicht is Benno Brand. Hij neemt opnieuw plaats in het college. Brand gaat voor een derde opeenvolgende termijn door als wethouder. Ook Cel Severijn is geen onbekende binnen de Dinkellandse politiek. Als partijleider van de PvdA en kartrekker van Progressief Dinkelland is hij al jaren een betrokken raadslid.

De gemeenteraad van Dinkelland heeft op 19 april 2022 unaniem het raadsakkoord ‘Vernieuwend van start’ vastgesteld. Dit raadsakkoord is met inbreng van alle partijen tot stand gekomen en bevat de ambities en doelen voor de komende vier jaar. De wethouders hebben deze ambities en doelen uit het raadsakkoord op inhoud, financiën en personele capaciteit uitgewerkt en vertaald in een collegeakkoord met de titel: ‘Vernieuwen, verbinden en versterken.’ Het college-akkoord bepaalt voor de komende bestuursperiode een duidelijke richting, maar is niet alleen bepalend. Passend bij een vernieuwende manier van werken willen de drie wethouders graag met de gemeenteraad en de samenleving verder invulling geven aan de inhoudelijke ambities voor de komende bestuursperiode. Om adequate antwoorden te kunnen geven in de dynamische omgeving van actuele en nieuwe maatschappelijke vraagstukken vinden de nieuwe wethouders een goed samenspel tussen raad en college essentieel. De nieuwe wethouders zijn ervan overtuigd dat zij in die verbinding het best kunnen komen tot passende, krachtige en vernieuwende antwoorden. De antwoorden die de inwoner van Dinkelland verdient aldus hun.