Anders met het verkochte kunstwerk: "Verlangen naar de lente" (tekst/foto: Martin Meijerink)
Anders met het verkochte kunstwerk: "Verlangen naar de lente" (tekst/foto: Martin Meijerink)

Art Brut Biënnale succesvol voor Oldenzaler Anders Brinksma

Algemeen

De Stichting Art Brut Biënnale Hengelo kan met een tevreden gevoel terug zien op de Art Brut Biënnale 2022. Deze werd van 14 tot en met 22 mei gehouden in het voormalige V&D winkelpand. Meer dan 10.000 bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om gratis kunst te bewonderen én te kopen van deelnemende kunstenaars.

HENGELO - Bijzonder aan het evenement was dat ook diverse kunstenaars zelf bijna dagelijks aanwezig waren. Aanspreekbaar, om de verhalen en inspiratie achter de door hen gemaakte kunstuitingen te vertellen.

De deelnemers, kunstenaars, cliënten met één of meerdere beperkingen, toonden hun kunstuitingen op velerlei gebied. Kunst is het en dat spreekt voor zich. Zeker voor de bezoekers werd het een fascinerende ontdekkingstocht langs de vooraf geselecteerde kunstwerken.

Ook mijn Oldenzaalse vriend, kunstenaar en creatieveling Anders Brinksma nam deel aan deze internationale tentoonstelling. Voor Anders Brinksma en veel andere kunstenaars met een beperking was het ook een mooie gelegenheid om gezien te worden in de brede zin. Met erkenning en waardering. Voor Anders werd deze tentoonstelling een succes. Maar liefst vijf van zijn kunstwerken werden verkocht. Vier kunstwerken verhuisden naar elders maar één kunstwerk werd aangekocht door een bijzondere Oldenzaler. Het schilderij is reeds betaald aan de stichting Art Brut, maar blijft nog even in bezit van Anders Brinksma persoonlijk. 

De Oldenzaalse koper heeft het voornemen het kunstwerk in ontvangst te nemen bij de start van het theaterseizoen in ons aller Stadstheater De Bond in september. Mogelijk wordt onze Oldenzaalse creatieveling Anders Brinksma dan in de gelegenheid gesteld om ook in ons aller Stadstheater De Bond zijn kunstwerken te exposeren. De directie van het theater heeft de medewerking toegezegd om dit mogelijk te maken. Een mooie manier om deze bijzondere kunst nog beter onder de aandacht te brengen.