De stichting was bijzonder blij verrast met de mooie opbrengst. Hiermee kunnen weer veel gezinnen geholpen worden.
De stichting was bijzonder blij verrast met de mooie opbrengst. Hiermee kunnen weer veel gezinnen geholpen worden.

Iedereen verdient een leuke vakantie

Algemeen

Een heerlijk ontspannen vakantie; even lekker tot rust komen met het gezin. Velen kijken er al naar uit deze zomer. Maar vakantie is lang niet altijd haalbaar voor sommige gezinnen; bijvoorbeeld wanneer een gezinslid een zorgbehoefte heeft. De stichting Skik in Twente helpt deze specifieke doorgroep door geheel verzorgde vakanties aan te bieden zodat ook zij heerlijk kunnen ontspannen.

TWENTE - Onlangs nam de stichting een mooie bijdrage in ontvangst bij het MST Benefietdiner. Een groep co- en arts-assistenten zet zich jaarlijks in om diverse acties te houden voor goede doelen, waaronder Skik in Twente. Het afgelopen jaar heeft de groep meerdere succesvolle activiteiten georganiseerd zoals een pubquiz, deelname aan de Singelloop in Enschede en een wijnproeverij. Het hoogtepunt was het MST Benefietdiner waarbij onder het genot van een heerlijk driegangendiner diverse veilingitems werden geveild. In een sfeervol aangeklede Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede vond onlangs deze avond plaats. Tijdens deze avond vonden er zowel een stille- als live veilingmomenten plaats. Daarnaast waren er diverse sponsoren die deze avond mede mogelijk maakten om aan het eind van de avond de stichting Skik in Twente een mooie cheque te kunnen overhandigen van 22.652,00 euro. Van dit bedrag kan de stichting Skik in Twente 11 gezinnen een geheel verzorgde en all-inclusive vakantie aanbieden. Het bestuur van stichting Skik in Twente is erg blij met deze mooie donatie. Ter indicatie, in 2020 bood men in totaal 20 gezinnen een geheel verzorgde vakantie aan.

Stichting Skik in Twente helpt zo gezinnen met opgroeiende kinderen in Twente, waarvan tenminste één gezinslid permanent zorgbehoevend. Deze mantelzorgende gezinnen kunnen zonder (medische) begeleiding niet samen op vakantie. Skik in Twente wil in die behoefte voorzien, juist daar waar het gezinnen betreft die het aan financiële draagkracht ontbreekt. De stichting bestaat sinds 2014 en in de afgelopen jaren zijn bijna 80 gezinnen op vakantie geweest. De vakanties - die een midweek duren - vinden plaats bij ‘t Keampke in De Lutte of bij Landal op de Hellendoornse Berg. 

Om deze gezinnen op vakantie te kunnen laten gaan is de stichting op zoek naar inkomsten. De stichting ontvangt geen subsidie en is dus afhankelijk van donaties uit de hele samenleving. Het bestuur wil graag een beroep doen op het bedrijfsleven om Stichting Skik als goed doel te kiezen voor bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstborrel of ander initiatieven. Meer informatie over Stichting Skik in Twente is te lezen op de website: www.skiktwente.nl. Aanmelden voor een vakantie is als gezin niet direct mogelijk - aanvragen lopen uitsluitend via een hulpverlener in hun omgeving zoals een arts of gezinscoach.