Suriname en haar schoonheid zijn de rode draad.
Suriname en haar schoonheid zijn de rode draad.

Annemiek Punt toont werken in Amstelkerk

Algemeen

OOTMARSUM - Vanaf 2 juni exposeert kunstenaar Annemiek Punt uit Ootmarsum een aantal grootse schilderkunstwerken in de Amstelkerk in Amsterdam. 

Op uitnodiging van Stichting Stadsherstel neemt zij deel aan de tentoonstelling ‘Luku/Omzien naar... Hoe Suriname inspireert en verbindt’. De curator van de expositie heeft Annemiek uitgenodigd wegens haar binding met Suriname. Dit land is al decennialang een terugkerende en blijvende inspiratiebron voor Annemiek. Hier kan ze zich helemaal losmaken van alles wat er in de wereld gebeurt, waardoor ze ruimte krijgt voor nieuwe ideeën en ontwerpen: “Voor mij en voor mijn kunst is dat erg belangrijk. Je stapt uit je eigen wereld en maakt kennis met een andere.” De kunst van Annemiek is in Suriname ook bekend: in de afgelopen jaren heeft zij meermaals haar glas- en schilderkunst tijdens grote tentoonstellingen in Paramaribo geëxposeerd. Vooral de aanwezigheid van haar glaskunst werd landelijk breed uitgemeten in het journaal, kranten en talkshows, en benoemd als ‘de introductie van de glaskunst in Suriname’.

Tijdens de tentoonstelling in de Amstelkerk is kunst van meerdere kunstenaars te zien, in diverse disciplines. Allen geïnspireerd door Suriname. Ook Annemieks dochter, Maartje Punt, neemt deel aan de tentoonstelling met haar documentaire fotografie.