Laurens ten Den speelt Hamlet met King's Men in Denekamp (Foto: Markus Schepers-DIekmann)
Laurens ten Den speelt Hamlet met King's Men in Denekamp (Foto: Markus Schepers-DIekmann)

Singraven ontvangt Hamlet in de tuin

Algemeen

Het lijkt al een traditie: na de meeslepende uitvoering van Macbeth vorig jaar, opent Huis Singraven voor de tweede keer de poort van de privétuin voor het theatergezelschap King’s Men. 

DENEKAMP - Het publiek was vorig jaar aangenaam verrast hoe een Shakespeare klassieker met zo veel humor, vaart en regionale authenticiteit gespeeld werd. Het heftige verhaal van Macbeth werd door de vier acteurs met zoveel speels gemak gespeeld, en dat ook nog eens in een mix vier talen: Duits, Nederlands, Engels en Twents. Laurens ten Den, één van de vier King's Men: “Swierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare. Ofniedan!”

Afgelopen jaar kwamen de Drie Heksen van Macbeth opgereden in de zilvergrijze Bentley die zo vaak dienst doet bij huwelijken. Hilariteit alom: Daan van Mierlo, bewoner en beheerder van Singraven, was de gedienstige chauffeur. Dit jaar speelt King’s Men een eigenzinnige en humoristische versie van het wereldberoemde verhaal Hamlet. Speciaal voor deze voorstellingen zijn er vier King’s Boys aan het gezelschap toegevoegd. "Dit belooft een enerverende clash te worden! Hoe gaan de jongeren om met de wereld die hen door de volwassenen wordt voorgeschoteld? Ontroering, frustratie en hilariteit liggen op de loer'', aldus Ten Den.

Enschedeër Laurens ten Den is theatermaker en zijn vrouw is afkomstig uit Tilligte. Hij is bekend als medeschrijver en eindredacteur van Van jonge Leu en Oale Groond, waar hij ook de flamboyante rol van Hein Bode speelde. Ten Den schreef diverse regionale theaterspektakels, zoals Van Katoen en Nu en Het Verzet Kraakt in Almelo, De Boerenopstand in Tubbergen, De Maarschalk van Saterslo in Saasveld en bewerkte het script van Hanna van Hendrik in streektaal- en cultuur. "In Hamlet spreek ik, naast Duits, Engels en Nederlands, natuurlijk ook Twents!'', aldus Ten Den. De voorstellingen worden aan beide zijden van de grens in dezelfde mix van talen gespeeld. "King's Men werkt ‘grens-ontkennend', dus een mix van publiek is het ultieme doel! Ook op Singraven!''

De voorstellingen van Hamlet vinden plaats in een intieme setting onder tentdaken in de openlucht. Laurens ten Den: "Deze voorstelling is geschikt voor alle Duitsers uit uw kennissen- of werkkring. Met borrelplank en drank aan tafeltjes in het gras. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!'' Op woensdag 8 en donderdag 9 juni. Aanvang 19.30 uur. Huis Singraven, Denekamp. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van King’s Men: https://kingsmen-openair.com/.